Boeing aikeissa valmistaa 737 MAX -konetta Rentonissa

Boeing_Renton_facilityBoeing on elokuun julkistamisesta saakka etsinyt sopivaa valmistuspaikkaa 737 MAX:lle.  Nyt yhtiö on aikeissa alkaa valmistamaan uutta 737 MAX-konetta Puget Soundissa Rentonissa. Asiasta on tehty alustava sopimus työntekijäjärjestö International Association of Machinists & Aerospace Workersin IAM:n kanssa.

Boeing ja IAM ovat suhteita parantaakseen keskustelleet nykyisen työehtosopimuksensa jatkamisesta jo muutaman viikon. Nykyinen sopimus päättyy syyskuussa 2012. Yhtiö on tutkinut useiden tehdaspaikkojen liiketoiminnallisia edellytyksiä 737 MAX:n valmistamiseksi. Uuden työehtosopimuksen taloudellisuuden jälkeen yhtiö on valmis sijoittamaan tuotannon Rentoniin Washingtoniin. Sopimuksen solmimisen jälkeen Boeing on valmis tekemään tarvittavat sijoitukset valmistaakseen uuden sukupolven 737, ja 737 MAX-koneita Rentonin olemassaolevalla tehtaalla.

Boeingin toimitusjohtaja Jim Albaughin mukaan 737 MAX perustuu maailman suosituimpaan kapearunkokoneeseen ja tarjoaa ylivoimaisen vastauksen asiakkaiden kysyntään. Yhtiöllä on koneesta jo yli 700 koneen tilauskanta.