Boeing aloitti ensimmäisen 737 MAX -koneen kokoonpanon

MAX_linja_eka_8Boeingin työntekijät ovat aloittaneet ensimmäisen 737 MAX -koneen kokoonpanon Washingtonin Rentonissa. Amerikkalaisvalmistajan uudistettu kapearunkokone tekee ensilentonsa keväällä 2016.

Ensimmäinen rungon osa saapui Rentonin MAX-kokoonpanolinjalle 21. elokuuta Kansasin Wichitasta Sprit Aerosystemsiltä. Siihen on jo asennettu järjestelmiä ja eristelevyjä. Koneen osat on jo siirretty linjastolle siipien kiinnitystä varten.

MAX_winglet_1MAX-koneet erottaa perinteisemmistä 737-koneista kenties parhaiten uusien AT-wingletien avulla. Ne on suunniteltu nimenomaan MAX-koneisiin ja tuovat 1,8 prosentin polttoainesäästöt.

Boeing rakensi ensimmäistä 737 MAX -konetta varten uuden tuotantolinjan Rentonin tehtaalleen. Heti, kun työntekijät saavat tuotantoprosessin kuntoon laajennetaan MAX-koneiden tuotanto myös kahdelle muulle Rentonin kokoonpanolinjalle.

 Ensimmäinen linjalta valmistuva kone on 737 MAX 8 eli koneperheen keskimmäinen variantti. Se valmistuu Boeingin koelentokoneeksi.

Boeingin mukaan tuotanto on aikataulussa ja ensimmäisen koneen pitäisi valmistua vuoden loppuun mennessä. Ensilennon on määrä tapahtua alkuvuodesta 2016 ja asiakastoimitus vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä.

Kaikkiaan Boeing on saanut MAX-koneperheestä 2869 tilausta 58 asiakkaalta ympäri maailmaa.