Boeing: Kova kysyntä ajaa tuotantonopeuksien kasvattamiseen

777net_boeingBoeingin mukaan voimakas liikennekoneiden kysyntä ja vankka tilauskanta tukevat yhtiön päätöstä lisätä tuotantonopeuksia. Lentoyhtiöt korvaavat vanhentuvia koneitaan kiihtyvällä tahdilla. Syynä ovat kasvava matkustajaliikenne ja uudet polttoainetehokkaammat konevaihtoehdot

Boeingin markkinoinnin apulaisjohtaja Randy Tinseth kertoi yhtiön tuotantosuunnitelmista ISTAT-seminaarissa (International Society of Transport Aircraft Trading) Orlandossa.

"Lukujen valossa markkinat ovat vahvat ja näyttävät jatkuvan sellaisina. Olemme luottavaisia asian suhteen ja nostamme tuotantovauhtia", kommentoi Tinseth.

"Kysyntä ja tarjonta jatkavat tasapainossa, kun saamme enemmän koneita asiakkaillemme".

Boeingin mukaan matkustajaliikenne kasvaa nopeammin kuin tarjottava kapasiteetti. Koneiden käyttö ja matkustajakäyttöasteet ovat historiallisen korkealla. Lentoyhtiöt ovat myös alkaneet korvata vanhentuvia koneitaan uusilla polttoainetehokkailla vaihtoehdoilla.

Boeing_Renton_facilityBoeingin 737-ohjelman tuotantonopeutta ollaan parhaillaan nostamassa 38 koneen kuukausivauhtiin ja edelleen 42 koneen kuukausivauhtiin vuoden 2014 puoliväliin mennessä.

Laajarunkokoneiden osalta 777-tuotantolinjalta valmistuu 8,3 konetta kuukaudessa eli 100 koneyksilöä vuodessa. Lentokiellossa olevan 787 Dreamlinerin tuotantoa on määrä nopeuttaa nykyisestä viiden koneen kuukausivauhdista kymmeneen vuoden 2013 loppuun mennessä.