Boeing vastaanotti virallisen todistuksen Dreamlinerin ennätyslennoista

Boeing on vastaanottanut USA:n kansalliselta ilmailuliitolta NAA:lta todistuksen, joka vahvistaa kaksi Boeing 787 Dreamlinerilla lennettyä maailmanennätystä.

Dreamlinerin ennätykset lennettiin loppuvuodesta 2011 lennolla Seattlesta Bangladeshin Dhakaan ja sieltä takaisin. Ennätykset olivat maailman pisin lento koneen omassa painoluokassa ja uusi ennätys kirjoitettiin lukemiin 19 142 kilometriä. Vanha 16 901 kilometrin ennätys oli lennetty Airbusin A330-koneella vuonna 2002.

Saman lennon jälkimmäisellä puoliskolla Dreamliner teki ennätyksen maailman nopeimmasta lennosta maapallon ympäri omassa painoluokassaan. Lento Dhakaan ja paluu maapallon toisen puolen kautta Seattleen 871 kilometrin tuntinopeudella kesti 42 tuntia ja 26 minuuttia.

Boeingin Jim Albaughin mukaan ennätykset osoittavat sen mitä yhtiö on sanonut kaikein aikaa - Dreamliner on maailmanluokan tuote. Lentoyhtiöt ilmoittivat haluavansa polttoainetehokkaan, pitkän kantaman omaavan ja suorituskykyisen lentokoneen. Sen takia Boeing valmisti Dreamlinerin.