Erno Hildén SAS:n varatoimitusjohtajaksi ja talousjohtajaksi - takana 18 vuoden ura Finnairilla

erno_hilden_finnairSAS nimitti suomalaisen Erno Hildénin yhtiön varatoimitusjohtajaksi ja talousjohtajaksi. Hildén on toiminut aiemmin johtotehvävissä Saudia Airlinesilla sekä Finnairilla, jossa hänellä on takana 18 vuoden ura ja kokemusta mm. talousjohtajan tehtävistä.

SAS ilmoitti 23. maaliskuuta, että talousjohtaja Magnus Örnberg jättää yhtiön kevään 2022 aikana. Nyt 30. maaliskuuta SAS kertoo nimittäneensä yhtiön varatoimitusjohtajaksi ja talousjohtajaksi suomalaisen Erno Hildénin. Hän aloittaa tehtävässä huhtikuussa. Örnberg työskentelee edelleen SAS:n palveluksessa saumattoman siirtymisen mahdollistamiseksi uudelle talousjohtajalle.

SAS_A321LR_delivErno Hildénillä on takanaan pitkä ura Finnairin palveluksessa vuodesta 1997 lähtien. Vuodesta 2009 lähtien Hildén oli myös Finnairin johtoryhmän jäsen vuoteen huhtikuuhun 2015 saakka, jolloin hän jätti Finnairin talousjohtajan tehtävistä. Aiemmin Hildén toimi myös Finnairin lomalennoista vastaavana johtajana.

Finnairin tuolloinen toimitusjohtaja Pekka Vauramo kommentoi Hildén jättäessä yhtiön, että  hänellä oli keskeinen rooli Finnairin silloisessa 200 miljoonan euron säästöohjelmien menestyksekkäässä toteutuksessa. Vauramo totesi myös, että ilman talousjohdon vahvaa panosta Finnair ei olisi pystynyt määrittelemään ja toteuttamaan yhtiön toiminnan vakauttamisen ja kehittämisen kannalta välttämättömiä säästöjä.

Finnairin jälkeen Hildén on toiminut Saudia Airlinesin varatoimitusjohtajana yhtiön yksityistämisen aikaan.

SAS_CEO_Van der Werff"Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa Erno Hildénin tervetulleeksi SAS:lle. Ernon erinomainen talousosaaminen yhdistettynä ilmailualan kokemukseen tekee hänestä arvokkaan lisän SAS:n johtoryhmään. Hänellä on tärkeä rooli uuden SAS Forward -muutossuunnitelman toteuttamisessa, jossa varmistamme pitkän aikavälin kannattavuuden ja kilpailukyvyn", sanoi SAS:n toimitusjohtaja Anko van der Werff, joka on toiminut SAS:n toimitusjohtajana kesästä 2021 lähtien.

SAS Forward on SAS:n tuore kustannussäästöohjelma, jonka aikana haetaan noin 730 miljoonan euron vuosittaisia kustannussäästöjä, laivaston ja verkoston uudistamista sekä digitaalista siirtymää.

SAS_A350_flightOhjelman tavoitteena on myös nostaa SAS markkinajohtajaksi vastuullisen ilmailun osalta. Tavoitteeseen pyritään investoimalla uusiin lentokoneisiin, uusiutuviin polttoaineisiin sekä tulevaisuuden teknologioihin. Yhtiö hakee myös joustavuutta voidakseen vastata nopeammin markkinakysyntään ja kilpailutilanteeseen. 

”Olen ylpeä liittyessäni SAS-konserniin. Vahva brändi, jolla on todelliset skandinaaviset juuret ja jonka tavoitteena on olla kestävän ilmailun globaali johtaja, on innostava ympäristö, johon voin varmasti vaikuttaa. Olen innoissani saadessani olla osa SAS FORWARD-ohjelmaa ja odotan innolla päästessäni mahdollistamaan tarvittavia muutoksia SAS:n pitkän aikavälin menestyksen turvaamiseksi", sanoi Erno Hildén. MH

Lue myös: