SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson jättää yhtiön - uuden toimitusjohtajan haku käynnistyi

RickardGustafson_SASVuonna 2011 SAS:n toimitusjohtajana aloittanut Rickard Gustafson jättää yhtiön noin kymmenen vuoden jälkeen. SAS:n mukaan Gustafson väistyy tehtävästä viimeistään heinäkuussa 2021. Uuden toimitusjohtajan haun SAS kertoo käynnistyneen välittömästi.

"Olen pettynyt ja pahoillani, kun Rickard haluaa siirtyä pois tärkeästä tehtävästään SAS:lla. Haluan kiittää Rickardia SAS:n hallituksen puolesta hänen fantastisesta suorituksestaan kymmenen vuoden ajalta, jonka hän toimi yhtiön johdossa", kommentoi SAS:n hallituksen puheenjohtaja Carsten Dilling.

"SAS on yhä kriittisessä, mutta vakaassa kunnossa ja yhtiö hallitus on välittömästi käynnistänyt prosessin seuraavan toimitusjohtajan nimittämiseksi", jatkoi Dilling.

SAS:n mukaan Rickard Gustafson on vienyt lentoyhtiön tappioista tuloksentekijäksi ja on johtanut yhtiötä varmoin ottein sen 75-vuotisen historian pahimman kriisin keskellä. Väistyvä toimitusjohtaja muistetaan SAS:n mukaan myös erinoimaisesta johtamisesta ja vastuullisuusaloitteiden edistämisestä.

"Kymmenen intensiivisen vuoden jälkeen on aika siirtää viestikapula SAS:n seuraavalle toimitusjohtajalle vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana. Olen ottanut vastaan tarjouksen siirtyä yhden Ruotsin suurimman teollisuuskonsernin palvelukseen", sanoi Gustafson.

SKF tiedotti 11. tammikuuta Rickard Gustafsonin nousevan yhtiön johtoon vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. SKF on vuonna 1907 perustettu ruotsalainen teollisuusyritys, joka tunnetaan mm. kuulalaakereista.

 Rickard Gustafson valittiin marraskuussa 2020 myös kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n hallituksen johtoon. Kyseinen tehtävä alkaa IATA:n 78. AGM-vuosikokouksen jälkeen vuonna 2022 ja kestää seuraavaan eli vuoden 2023 vuosikokoukseen saakka.

Valinnan aikaan Gustafson oli ensimmäinen SAS:n toimitusjohtaja, joka on valittu kyseiseen tehtävään. IATA edustaa noin 290 lentoyhtiötä, jotka toimivat 120 eri maassa.