FAA:n RPAS/UAV-älypuhelinsovellus suljettuun betatestiin

FAA_logo_textYhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA on avannut uuden B4UFLY-älypuhelinsovelluksen betatestiin. Sovelluksen avulla miehittämättömän ilma-aluksen käyttäjä voi määrittää sijaintinsa ja selvittää helposti mahdolliset paikalliset lentorajoitukset. Kyseessä on suljettu noin 1000 käyttäjän betatesti.

FAA:n 28. elokuuta rajoitettuun betatestiin vapauttama B4UFLY (Before You Fly) -ohjelma on jaettu noin tuhannelle käyttäjälle. Joukossa on RPAS/UAV (Remotely Piloted Aircraft Systems / Unmanned Aerial Vehicle ) -toimijoita hallituksesta, toimi-alalta sekä suuren yleisön joukosta.

FAA_B4UFLY_1Nyt käynnistyneen betatestin odotetaan kestävän useiden kuukausien aikana. Saatujen kokemusten perusteella FAA julkistaa aikanaan julkisen version sovelluksesta. Ensivaiheessa ohjelmisto on saatavilla vain iOS-ympäristöön mutta se aiotaan myöhemmin julkaista myös Android-laitteille.

Sovelluksen avulla saa helposti selville sijaintinsa ja mahdolliset alueelliset lentorajotukset ja erikoissäännnöt.Information on the parameters that drive the status indicator. Myös tulevien lennätyskohteiden tutkiminen on mahdollista.

Käyttöliittymä on informatiivinen interaktiivisin kartoin sekä filtteröinnein. Se sisältää myös linkit FAA:n miehittämättömien ilma-alusten sääntelyyn. FAA tekee yhteistyötä myös useiden muiden tahojen kanssa ja on mukana mm. Know Before You Fly -koulutuskampanjassa.

FAA B4UFLY kysymykset ja vastaukset (PDF-tiedosto)

Lentoposti raportoi B4UFLY-sovelluksesta uutisessaan heinäkuussa.

Lue myös: