Finnair palkkaa kymmeniä ohjelmistokehittäjiä ja osaajia uuteen digitiimiinsä

A350_x3_A330Finnair vauhdittadigitaalisten ratkaisujen hyödyntämistä ja palkkaa vuoden 2017 aikana noin 70 ohjelmistokehittäjää, projektipäällikköä, palvelusuunnittelijaa ja muuta digiosaajaa. Uuden digitiimiin on määrä vahvistaa Finnairin kykyä luoda uusia ratkaisuja prosessien tehostamiseksi ja asiakaskokemuksen kehittämiseksi

 Digitalisaation hyödyntäminen on seuraava vaihe Finnairin kasvustrategian toteuttamisessa.

"Mobiilisovellukset ja datan hyödyntäminen tulevat jatkossa näkymään tiiviisti eri henkilöstöryhmien työssä, ja esimerkiksi lentokoneiden huollossa otamme ensimmäiset mobiilisovellukset käyttöön vuoden 2017 alkupuolella", sanoo Finnairin Chief Digital Officer Katri Harra-Salonen.

"Haemme myös uusia digitaalista kehitystä hyödyntäviä liiketoimintamahdollisuuksia ja panostamme innovaatiotoimintaan."

 Finnair-mobiilisovellus on palkittu Red Dot -designpalkinnolla ja yhtiön A350-koneissa käytössä oleva Nordic Sky -portaali  on palkittu lentoalan innovatiivisimpana lennonaikaisena digitaalisena palveluna. Finnairin digitiimi kehittää ratkaisuja myös Finnairin sisäiseen käyttöön, ja tässä Finnair hyödyntää muun muassa IBM:n iOS Enterprise -yrityssovelluksia.

 "Työskentely Finnairin digitiimissä antaa mahdollisuuden luoda uutta lentoyhtiön mielenkiintoiseen ja jatkuvasti kehittyvään toimintaympäristöön ja yli kymmenelle miljoonalle kansainväliselle asiakkaallemme. Palvelukehitys perustuu vahvasti avoimeen, organisaatiorajat ylittävään ketterään kehittämiseen, jolla pyrimme saamaan uudet tuotteet ja palvelut nopeammin markkinoille. Tämä on Suomessa ainutlaatuinen työympäristö ja tavoitteemme onkin rakentaa pohjoismaiden paras agiilitiimi", sanoo Harra-Salonen. 

 Finnairin koko laajarunkolaivasto saa langattoman yhteyden keväällä 2017, ja Finnair tuo Wi-Fi-yhteyden myös Euroopan liikenteen Airbus-koneisiin ensi keväästä alkaen. Tämä tuo uusia mahdollisuuksia kehittää lennonaikaista asiakaskokemusta ja esimerkiksi ostosmahdollisuuksia. 

Finnair on siirtynyt voimakkaasti kasvuvaiheeseen, ja on tänä vuonna rekrytoinut jo noin 800 työntekijää, joista suurin osa on matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä. Yhtiön laivasto kasvaa vuoden 2017 aikana uusilla A350-900 -koneilla ja uusilla A321-koneilla.

Finnair avasi vuonna 2016 uusia kohteita Japanissa, Kiinassa ja Euroopassa, ja reittiverkosto kasvaa myös vuonna 2017.

Lue myös: