Finnair uudistaa kaukolentojen menut - inspiraationa Suomi 100 -juhla ja kouluruoka

A321ER_14Finnair tuo Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kolme uutta menua kaukolentojensa tarjoiluunsa. Suomalaista terveellistä ja maukasta ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.  

 

Finnairin Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokassa matkustavat asiakkaat pääsevät nauttimaan keittiöpäällikkö Eero Vottosen menusta, joka juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. 

“Satavuotisjuhlan menu pohjautuu siihen, mitä Suomi ja sen ruokakulttuuri merkitsevät itselleni”, kertoo Eero Vottonen. 

”On kunnia tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa ja olen innoissani päästessäni esittelemään suomalaisia makuja tuhansille lentomatkustajille.”   

 Menun pääosissa ovat silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä. ELO-säätiön tukema Vottonen saavutti tammikuussa kuudennen sijan merkittävässä Bocuse d’Or kilpailussa Ranskan Lyonissa.  

Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan makuja ELO-säätiön luomasta Suomi 100 -menusta: graavilohta, kirjolohta sekä karjalanpaistia. 

 Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4.10.2017 – 9.1.2018 

Variaatioita ELO-säätiön Suomi 100-menusta tarjoillaan myös Suomen suurlähetystöissä ympäri maailmaa.


Alakoulun oppilaat mukana hankkeessa - economy-luokan menu juhlistaa suomalaista kouluruokaa  

 

Finnairin kaukolentojen economy-luokassa tarjoillaan 5.7.2017 – 9.1.2018 Elo-säätiön ja turkulaisen Cygnaeus alakoulun yhteistyössä luoma menu, jota on inspiroinut suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka. Suomi on tunnettu erinomaisesta koulujärjestelmästä, johon ilmainen kouluruoka kuuluu olennaisena osana.   

 Cygnaeus alakoulun oppilaat valitsivat menuun kuuluvat ateriat Finnairin keittiötiloissa järjestetyssä workshopissa, ja ateriat räätälöitiin sopimaan lentokonetarjoiluun. Ateriat ovat perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita. 

 “Päätavoitteenamme yhteistyölle ELO-säätiön kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen kansainvälisille asiakkaillemme”, kertoo lentojen tarjoilusta vastaava johtaja Maarit Keränen. 

”Esimerkiksi terveellinen ja tasapainoinen kouluateria on olennainen osa Suomen tunnustettua koulujärjestelmää ja olemme ylpeitä voidessamme tuoda sen näkyviin lennoillamme.” 

 “Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstä Finnairin kanssa ja voidessamme esitellä suomalaista kouluruokaa”, sanoo ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki.

 ”Suomi oli maailman ensimmäinen maa, joka tarjosi oppilaille ilmaisen kouluaterian vuonna 1943. Vähitellen kouluateriat ovat tulleet entistä monipuolisimmiksi ja isoksi osaksi suomalaista koulujärjestelmää.” 

 Finnair juhlistaa 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla kaukolennoillaan ruokatarjoilun yhteydessä myös ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Molemmat näistä olivat kolmen äänestetyimmän ruokalajin joukossa, kun lähes 50 000 suomalaista äänesti Suomen kansallisruokaa.  

Lue myös: