Fintraffic Lennonvarmistus Oy avasi uuden drone-käyttäjille suunnatun SkyNavX-palveluportaalin

SkyNavX_ANSFSuomessa lennonvarmistuspalveluita tarjoava Fintraffic Lennonvarmistus Oy on avannut uuden SkyNavX-palveluportaalin, jonka kautta drone-käyttäjät voivat jatkossa rekisteröityä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille. 

”Miehittämättömien ilma-alusten suosio on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa. Tulevina vuosina dronejen hyödyntäminen myös kaupallisessa liiketoiminnassa tulee lisääntymään. Tämän vuoksi on tärkeää, että meillä on Suomessa käytössämme hyvät palvelut, joiden avulla varmistamme sujuvan ilmatilan käytön eri ilmailumuotojen välillä”, sanoo johtaja Pasi Nikama Fintrafficin lennonvarmistuksesta.

Fintraffic Lennovarmistus Oy:n avaamassa SkyNavX-palveluportaalisssa voi alkuvaiheessa rekisteröityä Traficomin ylläpitämään drone-käyttäjien rekisteriin. Kehityssuunnitelmien mukaan SkyNavx-palvelusta on luvassa laajempi drone-lennättäjien palveluportaali. Sinne on tulossa mm. ilmatilannekuva, lennonneuvontapalvelua sekä kauppapaikka.

Dronelennättäjien rekisteröintipalvelu on osa lennonvarmistuksen digitalisaatiohanketta, joka kuuluu yhtiön strategisiin kärkihankkeisiin.

Lennonvarmitusyhtiö julkisti tammikuussa 2021 myös sopimuksen UTM-järjestelmän (Unmanned Traffic Management) toimittamisesta Astra UTM:n kanssa.

Fintrafficin uusi SkyNavX-palveluportaali

Lue myös: