IATA arvioi uudelleen käsimatkatavaroita koskevaa Cabin OK -aloitettaan

IATA_cabin_Ok_1Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA otti aikalisän 9. kesäkuuta julkistamalleen matkustamoiden käsimatkavaroiden kokoa koskevalle aloitteelleen.  Syynä Cabin OK -aloitteen keskeyttämiselle oli sekaannusten aiheuttaminen ja erityisesti Pohjois-Amerikkalaisten jäsenyhtiöiden vastustus.

IATA ottaa Cabin OK -aloitteensa uuteen arviointiin. Kyseessä tulee edelleen olemaan ohjenuona optimaalisen koon suhteen mutta ei alan standardi. Cabin OK ei pyri etsimään käsimatkatavaroille maksimikokoa vaan se lentoyhtiöiden on arvioitava itsenäisesti. IATA:n tarkoituksena ei ole pakottaa kuluttajia ostamaan uusia laukkuja, johon sen vapaaehtoinen aloite olisi voinut johtaa.

"Pyrimme tarjoamaan matkustajille vaihtoehdon, joka olisi nykyistä yksinkertaisempi ja toisi paremman matkustuskokemuksen. Vaikka monet lentoyhtiöt ilmaisivat tyytyväisyytensä aloitteeseen niin Pohjois-Amerikasta kantautui merkittäviä kannanottoja asiaa vastaan", kommentoi IATA:n lentoasemista, matkustajista, rahdista ja turvallisuudesta vastaava apulaisjohtaja Tom Windmuller.

"Cabin OK on vapaaehtoinen lentoyhtiöille ja kuluttajille. Nyt pyrimme saamaan asian oikealle tolalleen. Keskeytämme aloitteen käyttöön ottamisen ja arvioimme sitä uudelleen yhteistyössä jäsentemme ja muiden alan toimijoiden kanssa".

Lue myös aiempia uutisia aiheestamme: