Ilmavoimien Hornet ja Midnight Hawks nähdään Helsingin yllä Kaivopuiston lentonäytöksessä

Malmi80_D1_Ville_soihtujaIlmavoimat on alustavasti vahvistanut osallistumisensa Kaivopuiston lentonäytökseen 9. kesäkuuta 2017. Ilmavoimien koneista lentonäytökseen on osallistumassa McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä sekä Midnight Hawks -taitolento-osasto. Suomi 100 -juhlalentonäytös lupaa Helsingin edustalle näyttävän kavalkadin kotimaista ja kansainvälistä lentokalustoa.

"Midnight Hawks on kuuluisa neljän koneen tiukasta vinoneliömuodostelmasta. Koneiden välillä on maksimissaan puolitoista metriä ja nopeutta yli 500 km tunnissa. Tämä on upea osoitus Midnight Hawks -ohjaajien kovasta ammattitaidosta. Vastaavaan lentosuoritukseen ei kovin moni maailmalla pysty. Onkin todella hienoa nähdä Ilmavoimien ylpeys Kaivopuiston taivaalla", kertoo Kaivopuiston lentonäytöksen johtaja Perttu Karivalo.

Taitolento, erityisesti osastotaitolento, on aina ollut olennainen osa sotilaslentäjien koulutusta. Taitolentoryhmien esityksistä on tullut suosittu ohjelmanumero myös lentonäytöksissä.

Malmi80_D1_MH_taivaalla

Midnight Hawks on saanut nimensä BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskoneesta, jota ryhmä käyttää kalustonaan. Midnight eli keskiyö juontaa puolestaan Kauhavan Lentäjien Juhannus -tapahtumasta, jonka ohjelmaa kuului myöhäisillan lentonäytös.

Suomen Ilmavoimien Hornet-soolo esittelee näyttävästi monitoimihävittäjän liikehtimiskykyä eri nopeusalueilla. Edellisvuosien perusteella luvassa on jälleen upea ohjelma. Ilmavoimat on noudattanut esityksissään Helsingin yllä melua vähentäviä menetelmiä ja melumittauksia on tehnyt erillinen melumittauksiin erikoistunut yritys.

Ilmavoimien näyttävät ohjelmanumerot Hornetilla ja Hawkeilla nähtiin Helsingin yllä viimeksi Malmi 80th Anniversary -juhlalentonäytöksessä elokuussa 2016. Tuolloin Ilmavoimien esityslentäjänä toimi majuri Ville Hirvonen. Vuoden 2017 esityslentäjän Ilmavoimat julkistaa myöhemmin kevään aikana. Samalla Ilmavoimat vahvistaa kuluvan mihin lentonäytöksiin se osallistuu kuluvan vuoden aikana.

Kaivari_2017_1Kaivopuiston lentonäytöksellä juhlistetaan satavuotiasta Suomea. Tapahtuma on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Kyseessä on näyttävä suurtapahtuma, joka on voittoa tavoittelematon, maksuton ja avoin kaikille.

Maalle, merelle ja ilmaan levittäytyvä Kaivopuiston lentonäytös noussee Suomi 100-juhlavuoden suurimmaksi yksittäiseksi tapahtumaksi. Tapahtumalle odotetaan jopa yli 100 000 katsojaa.

Kaivari Airshown ohjelmaa julkistetaan tarkemmin kevään edetessä. Näytöksessä esitellään kotimaisen ilmailun historiaa klassikoista nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Lue myös: