Kansainvälinen lennonjohtajien päivä tekee ammattia tunnetuksi

HEL_APP_vaisto_3Lennonjohtajien kattojärjestö IFATCA ja sen jäsenjärjestöt juhlistavat tänään 20. lokakuuta kansainvälistä lennonjohtajien päivää. Jäsenjärjestöt tekevät erityisesti tänään monille tuntematonta ammattiaan tunnetuksi ympäri maailmaa.

"Ammattimme on tuntematon ja unohdettu suurelle yleisölle kunnes jotain ikävää tapahtuu. Jolloin meidän on puolustettava ammattiamme ja työoloja. Tuolloin mediassa esitetyt mielipiteet ovat yleensä lennonjohtajien vastaisia", kuvailee IFATCA:n puheenjohtaja Patrik Peters lennonjohtajien näkyvyyttä.

ATC_day_2014_1Lennonjohtaja antaa ilmaliikenteelle lennonjohtopalvelua estääkseen yhteentörmäykset ilma-alusten välillä sekä liikennealueella olevien esteiden ja ilma-alusten välillä. Toimenkuvaan kuuluu myös ilmaliikenteen jouduttaminen ja järjestyksen ylläpitäminen sen kulussa.

Lennonjohtajalla on mahdollisuus peruskoulutuksen jälkeen erikoistua esim. lähi-, lähestymis-, alue-, tarkkuuslähestymistutka-, lähestymisaluetutka- tai aluetutkalennonjohtajaksi.

Lennonjohtajien päivää vietetään 20. lokakuuta, joka on sama päivämäärä kuin IFATCA perustettiin vuonna 1961. Nykyisin jäsenistöön kuuluu jo 137 jäsenjärjestöä ja yli 50 000 lennonjohtajaa.

Suomen lennonjohtajien yhdistys SLJY on IFATCA:n perustajajäsen. SLJY:llä on noin 300 jäsentä ja määrä on noin 90 prosenttia kaikista suomalaisista lennonjohtajista.

IFATCA:n puheenjohtaja Patrik Petersin videotervehdys 20. lokakuuta 2014

Lue myös: