Lufthansan lennoille suu- ja nenäsuojan käyttöpakko - kaikki matkustajaistuimet käyttöön

Lufthansa_tailsLufthansa-konserni pyytää kaikkia yhtiön lennoilla matkustavia käyttämään suu- ja nenäsuojusta. Matkustajien tulee tuoda mukanaan oma suojausväline, jota pyydetään käyttämään koko lennon ajan. Samalla Lufthansa muuttaa käytäntöään ja ottaa kaikki matkustajaistuimet käyttöön eri luokissa.

Maanantaista 4. toukokuuta lähtien Lufthansa-konserni pyytää matkustajiaan käyttämään suu- ja nenäsuojusta noustessaan yhtiön lentokoneisiin ja käyttämään niitä koko lennon ajan.  Pyyntö koskee myös toimintaa lentoasemilla tilanteissa, joissa minimiturvaetäisyyttä ei voida noudattaa.

Myös Lufthansa-konsernin matkustamohenkilökunta, joka toimii lähietäisyydellä matkustajiin käyttää suojavarustusta.

Suojia ei jaeta matkustajille vaan heitä pyydetään tuomaan mukanaan oma suu- ja nenäsuoja. Lufthansa suosittelee käyttämään kangasmaskia, mutta kaikki muutkin suojat kuten huivit ja kertakäyttösuojat ovat myös hyväksyttyjä.

Lufthansan asettama velvoite suojanmaskin käytöstä on voimassa 31. elokuuta 2020 saakka. Saksalaiskonsernin lentoyhtiöt ilmoittavat muutoksesta matkustajilleen etukäteen sähköpostitse tai tekstiviestein.

Maskien käyttöpakon myötä Lufthansa ei enää rajoita kornsernin lennoilla matkustajapaikkojen käyttöä. Suu- ja nenäsuojan käytön myötä viereistä paikkaa ei siis enää jätetä välttämättä tyhjäksi. Matkustajatäyttöasteet ovat nykyisellä kuitenkin alhaiset ja matkustajille jaetaan paikkoja eri puolilla konetta.

Lufthansan mukaan virusinfektion saaminen lennolla on hyvin epätodennäköistä. Sen mukaan pandemian alkamisen jälkeen ei ole tiedossa yhtään konkreettista tapausta, jossa tartunta olisi tapahtunut Lufthansa-konsernin lennolla. MH