Midnight Hawks nähdään Lutakon yllä Secto Rally Finlandin avajaispäivänä 31.7. - ylilento Jyväskylässä

MH_2024_1Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks esiintyy Secto Rally Finlandin avajaispäivänä 31. heinäkuuta Jyväsjärven rannalla Lutakossa. Taitolentoryhmä lentää esityslennon jälkeen Jyväskylän kaupungin yli  Ilmasotakoulun kotikentälle Tikkakoskelle.

Ilmavoimat toivottaa rallikansan ja muut Jyväskylässä vierailevat tervetulleiksi tutustumaan Ilmavoimien kalustoon ja toimintaan Jyväskylän Lutakkoon ja satamaan. Koko rallin ajan voi tutustua Ilmavoimien kuljetuskalustoon ja toimintaan esittelypisteellä. Lisäksi erilliseen  kalustonäyttelyyn rallin huoltoparkissa on vapaa pääsy ainoastaan 31. heinäkuuta.

Ilmavoimien esittelyalue huoltoparkissa sekä sotilaskodin myynti ovat avoinna seuraavasti: 31. heinäkuuta kello 15-20, 1. elokuuta kello 9-20 sekä 2. ja 3. elokuuta kello 10–21.

Ilmavoimien näyttelyalueella Lutakossa esitellään myös Ilmavoimien erikoiskursseja, joista painopisteenä on sotilaskuljettajan koulutus. Paikalla on parhaillaan kyseisessä koulutuksessa olevia varusmiehiä kertomassa lisätietoja kiinnostuneille. Kuljetuskalustosta näytteillä ovat pelastusajoneuvo, museoauto sekä Scania kuorma-auto ja lavetti, jonka päällä on Hitachi ZW180 pyöräkuormaaja. Paikalla on myös sotilaskotiauto Elisabet, jonka valikoimassa on munkkeja sekä rallimakkaroita.

Ilmavoimien sotilaskuljettajaksi voi hakeutua kaikissa kutsuntojen saapumiserissä ennakkohaussa. Logistiikan osaajat Tikkakoskella huolehtivat muun muassa lentokoneiden tankkauksesta ja Jyväskylän varuskunnan maanlaajuisista kuljetustarpeista.

MH_REDS_3Midnight Hawks -esityksellä on säävaraus ja Ilmavoimat pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin. Esityslennon suunniteltu toteutusaikataulu Lutakossa rallin avajaispäivänä on noin kello 16.55.

Midnight Hawks teki ensimmäisen esityslentonsa Hawkien lentokiellon päättymisen jälkeen vuonna 2023 juuri Jyväskylän rallissa. Tuolloin käytössä oli vat punavalkoiset Mk.66 Hawkit. Nyt vuonna 2024 Midnight Hawks on esiintynyt Suomessa harmailla Mk.51 Hawkeilla.


Secto Rally Finlandin avajaispäivän aikataulu

  • 16.30 avajaisilta käynnistyy – Secto Stage, Paviljongin huotoalue
  • 16.55–17.15 Katse taivaalle! Midnight Hawks esiintyy
  • 17.15–17.45 Robin esiintyy lähtölavalla, Jyväskylän satama
  • 17.45–18.50 ’Finnish Olympics’ – MM-sarjan tähtikuljettajat mittelevät taitojaan suomalaisissa perinnelajeissa, Jyväskylän satama
  • 18.50 MM-kuljettajat yhteiskuvassa, Jyväskylän satama
  • 18.59 Secto Rally Finland 2024 julistetaan avatuksi, Jyväskylän kaupunginjohtaja
  • 19.00 Ensimmäinen auto lähtölavalla

 Lue myös: