Myös American Airlines on ottanut Boeing 737 MAX -koneet takaisin kaupalliseen käyttöön

AA_737MAX_1_AAAmerican Airlines palautti Boeing 737 MAX -koneet kaupallisen ilmakuljetuksen pariin kolmantena operaattorina maailmanlaajuisesti. Aiemmin turvalliseksi päivitetyllä konetyypillä ovat lentäneet jo GOL ja Aeromexico. Euroopassa Boeing 737 MAX -koneiden odotetaan vapautuvan lentokiellosta tammikuun 2021 puolivälissä.

American Airlines lensi ensimmäistä kertaa noin 20 kuukauteen kaupallisen lennon Boeing 737 MAX -koneella (N314RH) 29. joulukuuta 2020. Yhtiö toteutti aiemmin ilmoittamansa suunnitelman ja avauslento toteutui reitillä New Yorkin La Guardiasta Miamiin.

Kyseessä on ensimmäinen yhdysvaltalaisoperaattorin kaupallinen lento MAX-koneilla lentokiellosta vapautumisen jälkeen. Muista operaattoreista United Airlines ottaa MAXit käyttöön vasta helmikuussa 2021 ja Southwest Airlines maaliskuussa 2021.

Matkustajien luottamuksen palauttaminen Boeing 737 MAX -koneisiin on lentoyhtiöiden seuraava tehtävä. Toistaiseksi myös American Airlines tarjoaa matkustajilleen mahdollisuutta vaihtaa lentoa ilman lisämaksua tai perua matka ja saada palautus AA:n matkarahana tai vaihtaa matkakohdetta 300 mailin etäisyydellä ilman lisäkustannuksia, jos määränpäähän ei ole tarjolla muuta konetyyppiä.

American Airlines oli lentänyt Boeing 737 MAX -koneillaan aiemmin joulukuussa mm. työntekijöitään sekä median edustajia.

Ensimmäisenä Boeing 737 MAX -koneen kaupallisen ilmakuljetuksen pariin palautti brasilialainen GOL Linhas Aéreas, joka toteutti lennon São Paolosta Porto Alegreen 9. joulukuuta. Toisena ilmaan ehti Aeromexico 21. joulukuuta lennolla Mexico Citystä Cancuniin.

Ilmailuviranomaiset ympäri maailmaa ovat todenneet Boeing 737 MAX -koneet turvallisiksi lentää heti, kun niihin on tehty viranomaisten vaatimat muutostyöt ja ohjaajille on annettu riittävä koulutus. Euroopan ilmailuviranomaisen EASA:n odotetaan vapauttavan konetyypin lentokiellosta tammikuussa 2021. 

Lue myös: