Norse Atlantic Airways vuokraa AerCapilta yhdeksän Boeing 787 Dreamliner -konetta

DreamTour_1AerCap Holdings N.V. (AerCap) ja uusi norjalainen halpalentoyhtiö Norse Atlantic Airways ovat solmineet leasingsopimuksen yhdeksästä käytetystä Boeing 787 Dreamliner-koneesta. Kaikki Dreamlinerit on määrä toimittaa Norse Atlantic Airwaysille vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Norse_kohteetNorse Atlantic Airways saa laivastoonsa kuusi Boeing 787-9 Dreamlineria sekä kolme 787-8 Dreamlineria. Kaikki koneet ovat käytettyjä ja niissä on Rolls Royce Trent 1000 -moottorit.

Norse Atlantic Airways aikoo aloittaa Norwegianin jäljissä kaukolento-operaattorina tarjoten halpalentoja Yhdysvaltain ja Euroopan välillä joulukuussa 2021.

"Olemme innoissamme yhteistyöstä maailman markkinajohtajan AerCapin vuokratessa meille ensivaiheen laivaston Dreamlinereita sanoi Norse Atlanticin toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.

Norse_BTLarsenUuden lentoyhtiön mukaan vuorasopimukset on solmittu houkuttelevin hinnoin sekä maksuehdoin, jotka antavat sille joustavuutta operoinnin käynnistämisessä. Koneiden vuokrakaudet ovat noin kahdeksan vuoden mittaiset pienempien 787-8 -koneiden osalta ja noin 12 vuotta suurempien 787-9 -koneiden osalta.

Ensimmäinen Dreamliner on määrä ottaa vastaan joulukuussa 2021 tapahtuvalle ensilennolle. Loput Dreamlinerit se aikoo vastaanottaa viimeistään vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.

Norse Atlantic Airways on perustettu helmikuussa 2021. Norse Atlantic ASA:n pääomistaja on Bjørn Tore Larsen 63 prosentin osuudella. Bjørn Kjos omistaa yhtiöstä 15 prosenttia ja  Bjørn Kise 12 prosenttia. Oslon pörssin Euronext Growth-listalle rahoitusta keräävä yhtiö on määrä listata 12. huhtikuuta 2021. MH

Lue myös: