Norwegian avaa ensimmäisen reitin Euroopasta Kanadaan vuonna 2019

Norwegian_MAX8_1Norwegian avaa uuden reitin Dublinista Hamiltoniin, joka sijaitsee noin tunnin matkan päässä Torontosta. Kyseessä on Norwegianin ensimmäinen lentoyhteys Kanadaan. Reititä lennetään päivittäin maliskuun 2019 lopusta lähtien.

 "Vuosi sitten lanseerasimme yhtiön ensimmäisen transatlanttisen, Boeing 737 MAX -koneella lennettävän reitin ja olemme huomanneet, että kysyntä on suurta. Tämä on kaikkien aikojen ensimmäinen reittimme Euroopan ja Kanadan välillä. On ilahduttavaa, että voimme tarjota sekä uusille että nykyisille asiakkaillemme molemmin puolin Atlanttia hyvää laatua ja edullisia hintoja uusilla, polttoainetehokkailla ja ympäristöystävällisillä lentokoneillamme", sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Hamilton sijaitsee Ontarion provinssissa Kanadassa. Torontoon on noin tunnin ajomatka Hamiltonista. Kuuluisat Niagaran putoukset, jotka koostuvat kolmesta vesiputouksesta Erie- ja Ontario -järvien välissä, sijaitsevat niin ikään tunnin ajomatkan päässä samoin kuin New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa sijaitseva Buffalo.

Dublinin lentoaseman ja John C. Munro Hamiltonin kansainvälisen lentoaseman välinen yhteys liikennöidään päivittäin 31. maaliskuuta 2019 alkaen. Helsingistä on tarjolla vaihtoyhteydet Dubliniin, mikä tekee uudesta reitistä Kanadaan houkuttelevan myös suomalaismatkustajille. Reittiä tullaan liikennöimään Boeing 737 MAX -koneella.


Suositut transatlanttiset kapearunkoreitit saavat lisälentoja

Vuosi sitten transatlanttiset reitit kapearunkokoneilla avannut Norwegian lentää Boeing 737 MAX 8 -koneillaan pisimpiä noin 3000 merimailin mittaisia reittejä. Norwegianin MAX 8 -koneet yhdistävät  New Yorkin (Stewart International) Bergeniin, Belfastiin, Dubliniin, Edinburghiin, ja Shannoniin sekä Bostonin (Providencen Rhode Islandilla) Belfastiin, Corkiin, Dubliniin, Edinburghiin ja Shannoniin.

Benjamin-FranklinKaikkiaan ensimmäisen operointivuoden aikana kyseisillä transatlanttisilla reitellä lensi yli 300 000 matkustajaa. Suosituimmat reitit olivat Stewart-Edinburgh, Stewart-Dublin ja Providence-Dublin.

Suosittu Stewart-Dublin -reitti sai alkuvuodesta toisen päivittäisen yhteyden. Providence Dublin reitti saa toisen päivittäisen yhteyden lokakuussa 2018.

Reitit New Yorkista Edinburgiin ja Shannoniin saavat päivittäiset yhteydet nykyisten neljän ja kolmen viikkovuoron sijaan. New Yorki Dublin reitti saa toisen päivittäisen yhteyden tulevalle talvikaudelle.

Lue myös: