SAS:n neuvottelut venyvät - Kilpailijat kärkkyvät valmiina

SAS_B737SAS:n neuvottelut venyvät ja aiemmin asetettu, puolille öin päättyvä, takaraja lähestyy. Kilpailijat kuten Norwegian, Sverigeflyg ja Malmö Aviation ovat valmiina täyttämään SAS:n jättämän aukon. Aamulla hieman ennen viittä Suomen aikaa yhtiö twiittasi neuvottelujen jatkuvan edelleen.

SAS on hylännyt lentäjäjärjestöjen viimeisimmän sopimusehdotuksen, joka olisi laskenut kustannuksia 25 prosenttia. Vaikka SAS hylkäsi ehdotuksen on neuvotteluja ammattiliittojen kanssa jo jatkettu. Takaraja lähestyy mutta pankit ovat valmiita antamaan lisäaikaa maanantaiaamuun saakka.

Aftonbladetin haastatteleman travelinsider-verkkopalvelun ilmailuasiantuntijan mukaan liittojen tulisi hyväksyä säästöohjelma tai yhtiö ajautuu varmaan konkurssiin. SAS saatetaan hyvinkin pilkkoa kolmeen osaan ja jokainen omistajavaltio aloittaisi toiminnan uudelleen.

Lopullisen konkurssin sijaan yhtiö saatetaan viedä myös uudelleenjärjestelymenettelyn läpi, jolloin rakennetaan uusi lentoyhtiö vähemmin työntekijöin ja pienemmin palkoin.

Norwegian, Sverigeflyg ja Malmo Aviation ovat ilmoittaneet seuraavansa tilanteen kehittymistä tiiviisti ja yhtiöt ovat valmiita paikkaamaan SAS:n konkurssin jättämää aukkoa hyvinkin nopealla aikataululla.