Suomen Ilmailunäytös Oy aloitti toiminnan - ensitehtävänä Ilmailuliiton 100-vuotislentonäytös

sillogoSuomen Ilmailuliitto (SIL) teki marraskuussa 2017 päätöksen oman lentonäytöksiä järjestävän "SIL Oy:n" perustamisesta. Kaupparekisteriin merkittiin  21. toukokuuta Suomen Ilmailunäytös Oy. Sen ensimmäinen hanke on vuoden 2019 Ilmailuliiton 100-vuotislentonäytöksen järjestäminen.

Ilmailuliiton perustaman Suomen Ilmailunäytös Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii SIL:n puheenjohtaja Petteri Tarma. Hallituksen jäseniä ovat SIL:n edunvalvonta-asiantuntija ja Ilmavoimien 100-vuotisjuhlalentonäytöksen tapahtumajohtajana toimiva Jarmo Majapuro.

Suomen Ilmailunäytös Oy:n toimialana on lentonäytösten ja ilmailutapahtumien järjestäminen, vakuutusedustus, varainhankinta, ilma-alusten ja ilmailuvälineiden omistaminen ja vuokraus, ilmailutarvikekauppa, kiinteistöjen sekä irtaimen omaisuuden omistaminen ja vuokraus, arvopaperikauppa sekä muu laillinen toiminta.

Yhtiön aputoiminimet ovat Finlands Flyguppvisning Ab ja Finnish Air Show Ltd.

"Yleisellä tasolla yhtiön tarkoituksena on kehittää Suomen Ilmailuliiton jäsenten saamia etuja", kommentoi SIL:n puheenjohtaja ja Suomen Ilmailunäytös Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Tarma.

Uuden yhtiön ensimmäinen hanke on Ilmailuliiton 100-vuotisjuhlalentonäytös. Suomen Ilmailuliiton edeltäjä, Suomen Ilmapuolustusliitto, perustettiin vuonna 1919. Ilmailuliitto sai nykymuotonsa vuonna 1944.

Lue myös: