Turun Tall Ships Races -tapahtuman ylle lentokieltoalue

itarannan-laivat-kuva-hannu-waherTurun Aurajoelle ja Linnanaukolle muodostetaan lentokieltoalue suurten purjelaivojen Tall Ships Races -tapahtuman ajaksi. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on poliisin hakemuksesta asettanut tilapäisen rajoitusalueen, joka on voimassa 19.7. kello 8.00 - 24.7. kello 8.00.

Aurajoen ja Linnanaukion alueella on sallittu ainoastaan poliisin hyväksymien ilma-alusten lennätys. Käytännössä tarkoituksena on rajoittaa miehittämättömien ilma-alusten, kuvauskopterien ja lennokkien hallitsematon lennättäminen tapahtuma-alueella.

Suuret purjelaivat Turkuun jälleen kokoava Tall Ships Races 2017 -tapahtuma järjestetään 20.-23. heinäkuuta. Lentokieltoalue on kuitenkin voimassa jo aiemmin ja pidempään kuin varsinaisen tapahtuman ajan.

TSR2017_NoDroneZoneLentokieltoalue EFR359 Turku on voimassa 19. heinäkuuta kello 8.00 - 24. heinäkuuta kello 8.00. Alue ulottuu maan pinnasta 170 jalan eli noin 50 metrin korkeuteen. Tapahtuma-alue sijaitsee myös Turun lentoaseman lähialueella.

 Rajoitus ei koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä palo- ja  pelastustointa hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja.

Poliisi on myöntänyt muutamia lentolupia ammattimaisesti toimiville kaupallisille operaattoreille. Yksityishenkilöille lupia ei kuitenkaan myönnetä.

Rajoitusalue, jonka sisällä lentäminen on kiellettyä rajoittuu alueeseen, jonka ulkorajat ovat: Teatterisilta - Humalistonkatu- Rauhankatu - Linnanaukko (Konttikadun pää) - Toijaistentie (Ruuhikujan risteys) - Kupittaankatu - Sepänkatu - Teatterisilta (kartta yllä).

Kyseisten ns. No Drone Zone -lentokieltoalueiden käyttö on lisääntynyt erityisesti suurtapahtumissa ja valtiovierailuiden aikana. Suomessa on myös erityisiä pysyviä miehittämättömän ilmailun toimintaa rajoittavia alueita.

Lue myös: