Wienistä uuden Eurowingsin ensimmäinen Saksan ulkopuolinen hubi

Eurowings_logo-1Lufthansa konsernin tuoreen halpalentoyhtiö Eurowingsin ensimmäinen Saksan ulkopuolinen liikenteen solmukohta perustetaan Itävaltaan. Wieniin tuodaan kaksi Eurowingsin väreissä olevaa Airbus A320-konetta. Niitä tullaa operoimaan Austrianin miehistöllä.  Eurowings operoi Wienistä point-to-point -liikennettä.

Lufthansan uusi Eurowings-brändi aloitti lennot sunnuntaina 1. helmikuuta Hampurin ja Prahan välisellä reitillä. Vuoden 2015 loppuun mennessä Eurowings ja Germanwings sekä muita eurooppalaisia yhtiöitä yhdistetään Eurowings-brändin alle. Nyt tämän suunnitelman toteuttaminen on aloitettu Itävallassa.

Uusi yhteistyömuoto on mahdollista Austrianin tuoreen työehtosopimuksen avulla. Työnantajan mukaan joulukuussa 2014 voimaan tullut sopimus tuo uusia mahdollisuuksia 900 lentäjälle ja 2300 matkustamohenkilökunnan edustajalle.  Sopimus nähdään tärkeäksi sitoutumiseksi tulevaisuuteen ja se parantaa Austrian Airlinesin kilpailykykyä.

Eurowingsin avulla Lufthansa konserni suuntaa uusilla hintatietoisille vapaa-ajan matkustajien markkinoille. Uudella brändillä pyritään turvaamaan johtava asema kotimarkkinoilla Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Belgiassa.

Uuden tuotantoalustan on määrä laajentua lähiliikenteestä myös kaukoliikenteeseen. Kustannustaso on kymmeniä prosentteja halvempi kuin perinteisellä lippulaivayhtiöllä.

 Lue myös aiempia Eurowings-uutisiamme: