Aer Lingus lentää joulukuussa 2024 seitsemällä tilauslennolla 1200 joulunviettäjää Kuusamoon

EI-DES_060923Rukapalvelu Oy ja Irlannin johtava matkanjärjestäjä Sunway ovat solmineet sopimuksen seitsemästä tilauslennosta, joilla Rukan alueelle tuodaan 3. joulukuuta 2024 alkaen noin 1200 irlantilaista turistia. Lentojen operaattorina on Aer Lingus.

Jo kaksikymmentä vuotta Lapin-matkoja myynyt irlantilainen Sunway on tilannut kuusamolaiselta Rukapalvelu Oy:ltä majoitus- ja ohjelmapaketteja. Nyt joulukuussa 2024 seitsemän Aer Linguksen operoimaa tilauslentoa kuljettaa 1200 turistia Dublinista suoraan Kuusamon lentokentälle.

Aer Lingus operoi lennot Airbus A320 -koneilla ja jokaisella lennolla Kuusamoon odotetaan 173 matkustajaa.

"Valtaosa tulijoista on lapsiperheitä, joille järjestämme ainutlaatuisen ja tarinallisen jouluelämyksen Petäjävaarassa, Kammin erämaaleirillä. Meillä vieraat pääsevät itsekin osallistumaan ja rakentamaan joulun taikaa yhdessä tonttujen ja joulupukin kanssa", kertoi Rukapalvelu Oy:n kansainvälisestä myynnistä vastaava Visa Pekonen.

"Lennot alkavat 3. joulukuuta ja viimeinen paluulento lähtee Kuusamosta Dubliniin 19. joulukuuta. Perheet tulevat kahden ja kolmen yön vierailulle Rukalle, jonka aikana yrityksemme Rukapalvelu Oy totetuttaa jouluaiheisen ohjelman", kertoi Pekonen Lentoposti.fi:lle.

Kuusamolainen perheyritys on valmistautunut joulusesonkiin rekrytoimalla yli 30 uutta kausityöntekijää.

Kuusamossa vierailee vuosittain noin miljoona matkailijaa. Vuonna 2022 rekisteröityneitä yöpymisiä kirjattiin 636 000, joista ulkomaisten asiakkaiden osuus oli 17 prosenttia. Eniten ulkomaisia matkailijoita tulee Ruka-Kuusamoon Saksasta, Hollannista, Englannista ja uutena maana Puolasta.

Alueen vetovoimaa lisää sijainti Oulangan, Sallan, Hossan ja Riisitunturin kansallispuistojen kupeessa.

"Kuusamon luonto on monipuolinen, loman jokaiselle päivälle löytyy tekemistä ympäri vuoden. Talvisin voi hiihtää ja lasketella, ja toisaalta lumikenkäillä kansallispuistossa. Saunakulttuuri on vahva alueellamme, kuten myös upea, kalaisa ruokakulttuurimme", kertoi Ruka-Kuusamon Matkailu ry:n toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Sunwayn ja Rukapalvelu Oy:n yhteistyötä Haarma pitää tervetulleena avauksena.

Kuusamo_3"Irlantilaiset matkailijat vilkastuttavat myös Kuusamon lentokenttää, joka on yksi ydintehtävistämme. Nyt Kuusamoon lentää noin 120 000 matkailijaa vuosittain", jatkoi Haarma.

Lapin kansainvälisten matkailijamäärien huima kasvu palvelee tulevina vuosina todennäköisesti entistä laajemmin myös Ruka-Kuusamon aluetta.

"Ruka-Kuusamon ympärivuotinen matkailu on kasvussa, mutta meiltä löytyy kapasiteettia ja palvelutarjontaa isommallekin volyymille", vakuutti Haarma.