Air Francen avauslento saapui Rovaniemelle - kova kysyntä toi reitille suurempia koneita ja lisälentoja

AF_Rovaniemi_1_VRAir Francen avauslento saapui Pariisista suoraan Rovaniemelle lauantai-iltapäivällä 4. joulukuuta. Suomeen kesällä 2021 palanneen Air Francen toinen uusi reittiavaus Suomen Lappiin on saanut matkustajat liikkeelle, sillä koneita on vaihdettu suurempiin. Liikenneohjelmaan on myös lisätty lentoja erityisesti joulun ajalle.

Air France palasi kesällä 2021 omilla lennoillaan Helsinki-Vantaalle lähes 20 vuoden tauon jälkeen. Elokuussa 2021 ranskalaisyhtiö kertoi avaavansa jo toisen kohteen Suomeen ja juuri Rovaniemelle. Koronapandemian aikana lentoyhtiöt hakevat markkinoita ja Air Francen toimet vaikuttavat onnistuneilta.

Avauslennolla Rovaniemelle laskeutui 4. joulukuuta noin kello 14.20 kaikkiaan 120 matkustajaa. Miehistö esiintyi Rovaniemellä Suomen ja Ranskan lippujen kanssa. Avauslennon juhlallisuuksiin osallistui luonnollisesti myös joulupukki.

AF_joulupukkiAir Francen oli tarkoitus lentää reittiä Rovaniemelle 143-paikkaisella Airbus A319 -koneella. Yhtiön asiakaskokemuksesta vastaava apulaisjohtaja Fabien Pelous, kertoi Lentoposti.fi:lle, että kovan kysynnän takia A319-koneita on saatu vaihtaa suurempiin A320 ja A321-koneisiin.

"Olemme myös lisänneet lentoja alkuperäisestä erityisesti joulun ympärille ja tarjolla on jopa 3-4 viikkovuoroa alkuperäisen 1-2 viikkovuoron sijaan", kertoi Pelous Rovaniemen lentojen kovasta kysynnästä.

Rovaniemi_uudistus_2015_santa_1Avauslento ei suinkaan ollut täynnä ranskalaisia vaan mukana oli paljon jatkomatkustajia ympäri Air Francen laajaa reittiverkostoa. Mukana oli mm. isoja ryhmiä Espanjasta ja Portugalista, joille suora lento Pariisista lyhentää matkustusaikaa merkittävästi. Suorille lennoille Euroopasta Lappiin on siis selvästi kysyntää.

Rovaniemi ja sen lentokenttä tunnetaan Euroopassa joulupukin virallisena kotikenttänä.

Ennen pandemiaa myös Finnair on lentänyt eri puolilta Eurooppaa sekä myös juuri Pariisista suoraan Lappiin.

Tulevaisuuden ennustaminen on Pelousin mukaan kuitenkin haastavaa ja nähtäväksi jää saavatko Rovaniemen lennot jatkoa myös ensitalvella ja tuleeko mukaan vieläkin pohjoisempia suomalaiskohteita.

Air France lentää Pariisin Charles de Gaullesta Rovaniemelle 5. maaliskuuta 2022 saakka.

Lentoyhteyksiä Euroopasta Rovaniemelle tarjoaa käynnissä olevalla talvikaudella myös easyJet, joka lentää sinne Lontoon Gatwickistä ja Milanosta. MH

 

Lue myös: