Airbusin Fly Your Ideas -kilpailun voitti ehdotus matkatavaroiden käsittelyn nopeuttamiseksi

FYI_2013_team_Brazil São Paulon yliopiston joukkue voitti Airbusin Fly Your Ideas -kilpailun 30 000 euron pääpalkinnon. Levar-nimisen tiimin ehdotus matkatavaroiden käsittelyä helpottavasta järjestelmästä on saanut ideansa ilmakiekkopöytien ilmatyynystä.

”Levarin ehdotus oli todella innovatiivinen. Tiimiläiset ovat katsoneet ilmailua kokonaisuutena: pelkän lentokoneen sijaan he ovat miettineet myös maatoimintoja. Heidän mukaansa matkustajat voisivat saada matkatavaransa 30 prosenttia nykyistä nopeammin ja siten päästä lomalleen aiemmin. Samalla matkatavarakäsittelijöiden työ kevenee”, sanoo Airbusin suunnittelujohtaja ja kilpailun suojelija Charles Champion.

Toisen, 15 000 euron palkinnon sai CLiMA-tiimi Australiasta kestävästi tuotetun nesteytetyn biometaanin ja nesteytetyn maakaasun yhdistelmän käytöstä lentokoneiden polttoaineena.

UNESCOn tukema Fly Your Ideas -innovaatiokilpailun tavoitteena on kannustaa uusia osaajia ja varmistaa ilmailun kestävä tulevaisuus.

”Opiskelijoiden esittämien ideoiden moninaisuus on innostavaa. Heidän lahjakkuutensa muistuttaa meitä myös siitä, miten tärkeää on kouluttaa lisää insinöörejä. Näin voimme kehittää taitoja, joiden avulla ideat ja tiede tuodaan käytäntöön. Tämä on UNESCOn tavoite myös kumppanuudessa Airbusin kanssa”, UNESCOn pääjohtaja Irina Bokova sanoo.

Kolmannen kerran järjestettyyn kilpailuun osallistui yli 600 tiimiä eri puolilta maailmaa. Vaiheittaisten karsintojen jälkeen viisi finalistitiimiä esitteli konseptinsa viime viikolla Toulousessa A380-lentokoneen kokoonpanolinjalla Charles Championin johtamalle tuomaristolle.

Voittajatiimiin kuului viisi jäsentä: Marcos Philipson, Leonardo Akamatsu, Adriano Furtado ja Caio Reis, jotka opiskelevat designia São Paulon yliopistossa, sekä Henrique Corazza Loughborough’s yliopistosta Isossa-Britanniassa.