American Airlines ja US Airways yhteen - maailman suurin lentoyhtiö

newamericanairlines_netAmerican Airlines ja US Airways ovat juuri ilmoittaneet että molempien yhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet pitkään neuvotellun yhteenliittymisen. Toiminta jatkuu vastaisuudessa nimen American Airlines alla ja yhtiö kuuluu edelleen oneworld-allianssiin. Fuusion odotetaan läpäisevän kilpailuviranomaisten tarkastelun.

Uuden yhtiön toimitusjohtajana toimii US Airwaysin toimitusjohtaja Doug Parker. American Airlinesin toimitusjohtaja Thomas Hortonista tulee yhteenliittymän hallituksen puheenjohtaja. Omistussuhde on 72 prosenttia Americanin velkojille ja loput 28 US Airwaysin osakkaille.

newamericannet_americanairlinesToiminta jatkuu Americanin brändin alla. Yhtiö esitteli jokin aika sitten koneidensa uuden ulkoasun (kuva vasemmalla).

Yhdistyvillä lentoyhtiöillä on noin 900 koneellaan yhteensä 6700 päivittäistä lentoa 336 kohteeseen 56:ssa maassa. Tilauksessa on yhteensä 600 uutta matkustajakoneetta.

Uusi American Airlines on suurempi kuin 2008 tapahtunut Deltan ja Northwestin yhteenliittyminen tai United Airlinesin ja Continentalin liitto 2010. Kyseessä on siten maailman suurin lentoyhtiö.

 

Uusi nettisaitti: newamericanarriving.com