Atlas Airin Boeing 767 -rahtikoneen mereensyöksy tallentui videolle - kone oli jyrkässä syöksyssä

NTSB_AtlasAir_1Yhdysvaltain onnettomuustutkintavirasto NTSB on saanut käyntiin 23. helmikuuta sattuneen Atlas Air -yhtiön Boeing 767-300ER -koneen turmatutkinnan. Tutkijoiden hallussa on jo mm. video, jossa koneen syöksy Trinity Bayn -merenlahteen näkyy. Lennontallentimia sen sijaan etsitään edelleen turmapaikalta.

Atlas Airin lennon 3591 lentäjät ottivat yhteyttä Houstonin lähestymiselennonjohtoon laskeutuessaan 18 000 jalan korkeuden alapuolelle ollessaan noin 73 NM kaakkoon määräkentästä eli Houstonin George Bushin kansainvälisestä lentokentästä. 

Pian tämän jälkeen lennnojohto varoitti Miamista ilmaan nouseen lennon lentäjiä sadealueesta ja tarjosi tutkavektorointia alueen ympäri. kello 12.36 paikallista aikaa Atlas Airin lento sai selvityksen laskeutua 3000 jalan korkeuteen. Kello 12.39 lentokoneen ollessa noin 6000 jalan korkeudessa nopeudella 240 solmua menetettiin radio- ja tutkayhteys koneeseen.

Lentäjät eivät lähettäneet lainkaan hätäkutsua. Kone tuhoutui maahansyöksyssä Trinity Bayn alueen merenlahdella Anahuacin kaupungin läheisyydessä. Koneessa oli kolme henkilöä. Kahden Atlas Airin lentäjän lisäksi kolmantena koneessa matkusti mediatietojen mukaan Mesa Airlinesin lentäjä. Onnettomuuden uhrien osia on jo löydetty turmapaikalta.

NTSB on saanut käsiinsä videomateriaalia, jossa lentoturman viimeiset vaiheet näkyvät. Mereensyöksy tallentui paikallisen vankilan turvakameraan, joka sijaitsi noin reilun kahden kilometrin etäisyydellä turmapaikalta. Videolla kone näkyy jyrkässä nokka-alas asennossa noin viiden sekunnin ajan. Videolla ei näy, että konetta olisi yritetty kääntää tai vetää ylös viimeisillä hetkillä.

Kyseinen video vahvistaa jo turmapäivänä julkaistuja silminnäkijähavaintoja. Video tullaan NTSB:n mukaan aikanaan julkaisemaan myös yleisölle, mutta ei todennäköisesti vielä kuukausiin.

NTSB on tehnyt turmapaikalla ylilentoja helikopterilla sekä kartoittanut mereensyöksypaikkaa mutaisella lahdella. Pääosa tuhoutuneen koneen osista on suuntautunut luoteeseen ja alue on kooltaan noin 200 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Molemmat siivet on löydetty alueelta. Myös toinen laskuteline on löydetty mutta se sijaitsee hieman kauempana pääalueelta.

Mustien laatikoiden etsintä on edelleen kesken ja niiden löytäminen on elintärkeää tutkinnan kannalta. Kaikki osat siirretään rantaan, jossa ne puhdistetaan ja siirretään tutkintaa varten läheiseen lentokonehalliin.

Amazon_prime_AirLentokoneen lennontallennin ja ohjaamoääntentallennin ovat edelleen turmapaikalla ja niiden etsintä on käynnissä. Ne ovat kenties syvällä mudassa, joten niiden löytämistä saattaa vaikeuttaa lennontallenninten lähettämän signaalin heikkeneminen.

Signaalin pitäisi kuulua tallentimen mallista riippuen 30-90 päivää. Näitä ns. mustia laatikoita aiotaan etsiä sukeltamalla, kävelyetsinnällä sekä mahdollisesti ruoppaamalla.

NTSB:n mukaan Amazonin Prime Airin lentoa operoineessa rahtikoneessa ei ollut kyydissä ilmoitettuja vaarallisia aineita. Seuraavaksi aloitetaan mm. sää- ja koulutustietojen kerääminen. FBI kerää silminnäkijähavaintoja sekä etsii mahdollisia muita videotallenteita koneen viimeisistä vaiheista.

 "Selvityksen alla on mitä on tapahtunut ja estää vastaavien tapahtumien kulku tulevaisuudessa. Selvitämme syyn miksi lentokone oli joutunut jyrkkään syöksyyn. NTSB on ratkonut vastaavia mysteereitä jo 52 vuotta ja olen varma, että selvitämme tämänkin", kommentoi NTSB:n John Sumwalt.

 "Keräämme talteen todisteita, jotka aika voisi hävittää. Olemme paikalla päiviä tai viikkoja. Koko tutkinta kestänee 12-18 kuukautta", päätti Sumwalt.

Mukana tutkinnassa ovat NTSB:n ja FBI:n lisäksi mm. FAA, Atlas Air, Boeing, General Electric, NATCA ja Atlas Airin lentäjien liitto.

Epävirallisen lähteen lennonjohdon radiolähetyksistä koostama tapahtumaketju:

 

Lue myös: