Cseries saavutti V1-nopeuden (video)

Cseries_V1speed_1Kanadalaisen Bombardierin koneuutuus Cseries CS100 on saavuttanut 124 solmun nopeuden ja nokkapyörä on myös nostettu ilmaan nopean rullauksen kokeissa. Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA virallisti uuden koneen tyyppimerkinnän.

"Nokkapyörän kevyt nosto ilmaan on juuri se mitä olemme odottaneet nopean rullauksen kokeista. Jälleen kerran tulokset osoittavat, että FTV1-koneen ohjelma kohti ensilentoa edistyy erinomaisesti", sanoo Cseries-ohjelman johtaja Rob Dewar.

"Kyseessä oli tärkeän virstanpylvään saavuttaminen samalla, kun siirrymme kohti viimeisiä rullaus- ja laskutelinekokeita. Suuri päivä lähestyy".

Kanadan Mirabelin sääennuste on reilun viikon ajanjaksolla epävakainen. Ennusteiden mukaan Mirabelissa pääsääntöisesti sataa ja ukkostaa, joka puolestaan saattaa hyvinkin siirtää ensilentoa. Bombardierin mukaan koelento aiotaan tehdä hyvissä sääolosuhteissa ja kuivalta kiitotieltä.

Cseries-ohjelma etenee myös maakokeiden ja koelento-ohjelman valmistelun ulkopuolella. Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA on vahvistanut Cseries-koneperheen tyyppimerkinnöiksi CS1 ja CS3.

Katso video Cseriesin suuren rullausnopeuden kokeesta: