Diamond Aircraft siirtyi kiinalaisomistukseen

Diamond_DA42NGVIItävaltalainen lentokonevalmistaja Diamond Aircraft siirtyi joulukuussa kiinalaisen Wanfeng Aviation Industryn omistukseen. Kauppojen on määrä varmistaa Diamondin tulevaisuus ja kasvattaa maailmanlaajuista myyntiä, jakelua sekä tukitoimintoja. Myös uusien konetyyppien kehitys jatkuu. Myös useat suomalaiset lentokoulut luottavat Diamondin koneisiin.

"Diamond on elämäntyöni. Menestyksekkään tulevaisuuden varmistamiseksi tarvitsimme oikean kumppanin jatkaaksemme hyvää työtämme. Wanfeng jakaa visiomme tulevaisuuden yleisilmailusta, investoi oikeista syistä ja pitkän tähtäimen strategialla sekä resursseilla ne toteutuvat. Jätän Diamondin hyviin käsiin", kommentoi Diamond Aircraftin entinen toimitusjohtaja Christian Dries, joka on toiminut yhtiön johdossa vuodesta 1989 lähtien.

DA50_DiamondWanfeng tuo tuo tutkimus- ja kehitysosaamista Diamond Austrialle ja Austro Engine GmbH:lle, joiden avulla Dart-potkuriturbiinikonetta ja DA50-koneen kehitystä jatketaan. Wanfeng investoi myös Diamondin kehityskeskukseen Itävallan Wiener Neustadtissa.

"Olemme erityisen tyytyväisiä Diamondin asemaan markkinajohtajana", avasi Wanfeng Aviation Industryn ja Wanfeng Auto Holding -konsernin hallituksen puheenjohtaja Bin Chen.

"Christian Driesin johdolla Diamond on kehittänyt laajan valikoiman erinomaisia lentokoneita, jotka ovat saavuttaneen maailmanlaajuisen maineen niiden suorituskyvystä, tehokkuudesta, turvallisuudesta ja innovaatioista. Tältä pohjalta aiomme pitää Diamondin johtoasemassa maailmanlaajuisesti", jatkoi Chen.

Diamond_DartWanfeng Auto Holdings -konserni on globaali yhtiö, jolla on yli 60 tytäryhtiötä ja se työllistää kuudella teollisuudenalalla yli 12 000 työntekijää.

Diamondin osto on yksi viimeisimmistä askelista, joiden avulla Wanfeng aikoo luoda koko ketjun alalle tarjoten lentokoneenvalmistusta, lentoasemien ylläpitoa, lentokoulutusta ja yleisilmailuoperaatioita. Wanfeng on investoinut useisiin hankkeisiin mm. Tsekeissä, Kanadassa, Englannissa ja Kiinassa.

Diamond Aircraftin valmistamia koulukoneita käyttävät Suomessa mm. Suomen Ilmailuopisto, Patria Pilot Training ja Aeropole.