EASA vahvisti lentoturvallisuusyhteistyötä Kanadan kanssa

eu_logoEuroopan lentoturvallisuusvirasto EASA on sopinut Kanadalaisen Transport Canadan TCCA:n kanssa laajemmasta työjärjestelystä turvallisuusstandardien kanssa. Tavoitteena on korkean ja yhtenäisen ilmailun turvallisuusstandardin säilyttäminen Euroopan unionin turvallisuusohjelman avulla.

Uudella järjestelyllä luodaan työskentelymenetelmiä EASA:n ja TCCA:n välille Euroopan Unionin SAFA-ohjelman (Safety Assessment of Foreign Aircraft) puitteissa. Turvallisuusohjelman avulla osapuolet voivat kerätä ja jakaa tietoja ramppitarkastusten aikana tehdyistä havainnoista kolmannen valtion koneista. SAFA-ohjelman edut laajenevat asteittain Kanadaan siirtymäajan puitteissa.

"SAFA-ohjelma on oikea Eurooppalainen menestystarina ja se on myös edistynein kansainvälinen ohjelma turvallisuustiedon keräämisen ja vaihdon suhteen", julisti EASA:n johtaja Patrick Ky.

"Lentomatkustus ei pysähdy rajoillamme ja sen takia Trasport Canada on ylpeä liittyessään EASA:n ja yli 40 muun maan SAFA-ohjelmaan", kommentoi Transport Canadan siviili-ilmailun johtaja Martin J. Eley.

SAFA-ohjelmaan kuuluvat:  Albania, Alankomaat, Armenia, Azerbaijan, Belgia, Bosnia ja Herzegovina, Bulgaria, Espanja, Englanti, Georgia, Itävalta, Islanti, Irlanti, Italia, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Makedonia, Malta, Moldova, Monaco, Montenegro, Marokko, Norja, Puola, Portugali, Ranska, Ruotsi, Romania, Saksa, Suomi, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari, Ukraina, Viro ja Yhdistyneet arabiemiraatit.

EASA:n SAFA-ohjelma