Eurocontrollin alueella ennätykselliset 10,6 miljoonaa lentoa

EC_NM_ops_ctrEuroopan ilmatilan lennonvarmistuspalveluista suunnittelusta ja kehittämisestä vastaavan Eurocontrollin alueella lennettiin vuoden 2017 aikana ennätykselliset 10,6 miljoonaa lentoa. Kasvua edellisvuoteen oli 4,1 prosenttia.

Ennätysmäärä 10,6 miljoonaa lentoa tarkoittaa keskimäärin yli 29 000 lentoa päivässä ja yhtä lentoa aina kolmen sekunnin välein. Vilkkain päivä oli 30. kesäkuuta, jolloin lentoja oli 35 937.

"2017 oli erittäin kiireinen vuosi, jonka aikana oli joitain merkittäviä haasteita sääilmiöiden ja lakkojen seurauksena. Verkoston johtajan rooli on varmistaa, että lentomäärät hoidetaan turvalisesta, tehokkaasti ja pienimmällä mahdollisella ympäristövaikutuksella", kommentoi Eurocontrollin Network Manager Joe Sultana.

Network Manageriksi nimetty Eurocontrol huolehtii liikennevirtojen sujuvuudesta, ilmatilan ja verkoston suunnitelusta sekä allokoi transponderikoodeja sekä radiotaajuuksia. Eurocontrol tekee yhteistyötä 41 jäsenmaansa ja kahden yhteistyövaltion ilmatilankäyttäjien kuten lentokenttien ja lennonvarmistuspalveluntarjoajien kanssa.