Finavia aikoo sopeuttaa toimintojaan Savonlinnassa - YT-menettely käyntiin

Finavia_sign_2Lentoliikenne Finavian ylläpitämälle Savonlinnan lentoasemalle on ollut pysähdyksissä lokakuun alusta lähtien. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin liikenne alkaa uudestaan. Finavia käynnistää lentoasemalla yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on sopeuttaa lentoaseman toiminta muuttuneeseen liikennetilanteeseen.

Neuvottelujen kohteena ovat kaikki lentoasemalla työskentelevät Finavian työntekijät eli noin 10 henkilöä. Lentojen keskeytymisen seurauksena työnantaja suunnittelee toiminnan sopeuttamista muuttuneeseen tilanteeseen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi lomautuksia.

Savonlinnan ja Helsingin välinen lentoliikenne on perustunut valtion ja Savonlinnan kaupungin rahoittamaan ostoliikenteeseen. Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti 9. syyskuuta 2014 ryhtyvänsä neuvottelemaan lentoyhteyden hoitamisesta unkarilaisen Budapest Aircraft Servicen kanssa. Liikennöintiä ei kuitenkaan ole vielä aloitettu.

Savonlinnan lentoasemalla on ollut ennen liikenteen keskeytymistä tämän vuoden aikana (1-9/2014) yhteensä 8900 matkustajaa. Tämä on 4,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaa aikaa vähemmän.

Lue myös: