Finavia laskee terminaaliensa lämpötiloja ja vähentää valaistusta

HUA_HELairport_ulkoaLentokenttäyhtiö Finavia on mukana valtakunnallisissa Astetta alemmas -energiansäästötalkoissa. Finavian ratkaisun tärkeimpiä toimenpiteitä ovat sisätilojen lämpötilan laskeminen ja sähkönkulutuksen vähentäminen. Matkustuspolulle niistä osuvat terminaalien lämpötilojen laskeminen ja valaistuksen vähentäminen.

Ympäristöystävällisiin ratkaisuihin jo aiemminkin panostaneen Finavian tavoitteena on uusilla toimilla säästää sähköä noin 400 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutuksen verran. Finavialla on 20 lentoasemallaan merkittävä määrä rakennuksia joissa toteutettavilla toimilla säästöt saadaan aikaan.

HUA_matkalaukkuaulastatuloFinavia on asentanut lentoasemilleen aurinkopaneeleja, joita se hyödyntää sähkön käytössä. Helsinki-Vantaalla on käytössä myös lasi-ikkunat, jotka heijastavat lämpöä takaisin ulospäin. Tämä puolestaan vähentää koneellisen viilennyksen tarvetta lämpimällä säällä.

Lentoasemilla Finavia käyttää jo nyt sataprosenttisesti tuulisähköä, puolet lentoasemista lämpiää täysin uusiutuvalla energialla ja ajoneuvokalustossakin käytetään uusiutuvia polttoaineita. Pysäköintihalleissa on käytössä liiketunnistimilla toimivat LED-valaisimet. Sähköautojen latauspisteet hyödyntävät aurinkopaneelien tuottamaa sähköä.