Finavian lentoasemilla 26 miljoonaa matkustajaa vuonna 2019 - Helsinki-Vantaalla lähes 22 miljoonaa matkustajaa

HEL_Twr_logo_2017_1Matkustajamäärien kasvu jatkui Finavian lentoasemilla vaikka lentoliikenteen kasvuluvut olivat edellisvuotta maltillisempia. Kaikkiaan Finavian lentoasemien kautta matkusti reitti- ja tilauslennoilla yhteensä 26,0 miljoonaa matkustajaa. Kasvua edellisvuoteen oli 4,2 prosenttia.

Suomen suurimman kansainvälisen lentoaseman, Helsinki-Vantaan, kautta matkusti viime vuonna 21,9 miljoonaa matkustajaa (+4,9 %).

Muiden lentoasemien matkustajamäärä nousi kokonaisuudessaan 4,2 miljoonaan (+0,6 %). Matkustajien määrä kasvoi suuremmista lentoasemista eniten Turussa (+22,6 %), Helsinki-Vantaalla (+4,9 %) ja Rovaniemellä (+2,6 %). Lapin lentoasemilla matkusti vuonna 2019 yhteensä 1,5 miljoonaa matkustajaa (+1,5 %).

Liikennemäärät laskivat hieman Oulussa (-3,6%) ja Tampereella (-2,5 %) vähentyneiden lentomäärien vuoksi.

Kansainväliseltä lennolta Helsinki-Vantaalla toiselle kansainväliselle lennolle jatkavien matkustajien määrä kasvoi 16,7 prosenttia.

Eniten kansainvälisiä vaihtomatkustajia Helsinki-Vantaalla on Japanin, Saksan, Kiinan ja Ruotsin reiteillä. Yhteensä kansainvälisten vaihtomatkustajien osuus kaikista matkustajista oli Helsinki-Vantaalla viime vuonna 38,6 prosenttia.

”Helsinki-Vantaan vetovoima on edelleen erinomainen. Aasialaiset vaihtomatkustajat ovat merkittävässä roolissa Helsinki-Vantaalla, sillä maantieteellinen sijaintimme Aasian ja Euroopan välillä on ihanteellinen. Kesäkaudella 2020 Helsinki-Vantaalta on viikoittain 53 lentoa Kiinaan ja 45 lentoa Japaniin. Matkustuksen sujuvuus ja asiakaspalvelu ovat kilpailuetujamme. Esimerkiksi kiinalaisille matkustajille on saatavilla lukuisia palveluita kiinaksi niin lentoasemalla kuin digiympäristöissämme”, kertoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.