Finnair aloittaa codeshare-yhteistyön Vietnam Airlinesin kanssa

Vietnam_A350XWB_FLT_1Finnair ja Vietnam Airlines aloittavat codeshare-yhteistyön, joka tarjoaa niin Euroopasta kuin Vietnamista tuleville asiakkaille entistä laajemman valikoiman kohteita ja lentovaihtoehtoja.

Codeshare-yhteistyön myötä Finnairin lennonnumero lisätään Vietnam Airlinesin Hanoista ja Ho Chi Minh Citystä lähteville lennoille, joilta on jatkoyhteys Bangkokin tai Singaporen kautta Helsinkiin. Lisäksi Vietnam Airlinesin lennonnumerot lisätään Finnairin Lontoon ja Frankfurtin lennoille, joihin on jatkoyhteys Vietnam Airlinesin lennoilta.

"Sopimuksen myötä asiakkaillemme avautuu erinomaiset yhteydet Euroopan ja Vietnamin välille", kertoo Finnairin kumppanuuksista ja allianssisuhteista vastaava johtaja Philip Lewin.

"Olemme erittäin iloisia codeshare-yhteistyöstämme Vietnam Airlinesin kanssa ja olemme vakuuttuneita, että molempien yhtiöiden asiakkaat hyötyvät siitä."

Codeshare-lentoja voi varata 01. marraskuuta 2016 alkaen. Ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä codeshare-lennolla on 15. marraskuuta 2016. Finnair Plus-jäsenet voivat kerryttää pisteitä kaikilla Finnairin lennonnumerolla olevilla Vietnam Airlinesin lennoilla.

Vietman Airlines aloitti valtion lentoyhtiönä vuonna 1956 Vietnam Civil Aviation Department nimellä. Lennot alkoivat kotimaanliikenteellä ja koneina olivat tuolloin mm. IL-14 ja AN-2. Nykyisin Vietnam Airlines lentää Aasiasta ympäri maailmaa mm. uusinta sukupolvea olevilla Boeing 787 ja Airbus A350 XWB -koneilla. Vuoteen 2020 mennessä Vietnam Airlinesin laivastossa on määrä olla jo 150 uutta lentokonetta.