Finnair avaa reitit Xi´aniin ja Hanoihin tänä viikonloppuna

Finnair_tailsFinnair aloittaa tänä viikonloppuna lennot Xi´aniin ja Hanoihin jatkaen yhtiön strategianmukaista panostusta Aasian ja Euroopan väliseen lentoliikenteeseen. Finnair on ainoa eurooppalainen lentoyhtiö, joka tarjoaa suoran yhteyden Euroopasta Kiinan Xi´aniin ja ainoa lentoyhtiö Pohjois-Euroopan ja Vietnamin Hanoin välillä. Molempia reittejä liikennöidään kolme kertaa viikossa kesäkauden loppuun saakka, Xi´aniin 26. lokakuuta ja Hanoihin 27. lokakuuta saakka.

”Aasian-kohteidemme määrä nousee tällä viikolla kolmeentoista. Tämä on tärkeä askel Finnairin 90-vuotisessa historiassa ja vie meitä kohti tavoitteenamme olevaa Aasian-liikenteen tuottojen kaksinkertaistamista vuoteen 2020 mennessä”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo. ”Aasian kasvava talous ja aasialaisten matkustushalukkuus luo edelleen kysyntää uusille Euroopan ja Aasian välisille lentoyhteyksille.”

Finnair_Pekka_Vauramo_2Finnair on rakentanut Aasian-strategiaansa kahden vuosikymmenen ajan hyödyntäen Helsingin optimaalista maantieteellistä sijaintia, joka mahdollistaa lyhimmän reitin Aasian suurkaupunkien ja yli 60 Euroopan-kohteen välillä.

Finnairin lentoaikataulut on suunniteltu tukemaan sujuvia jatkoyhteyksiä Helsingistä. Finnair liikennöi Aasiassa Bangkokiin, Chongqingiin, Delhiin, Hanoihin, Hongkongiin, Nagoyaan, Osakaan, Pekingiin, Souliin, Shanghaihin, Singaporeen, Tokioon ja Xi´aniin.

 
Xi´an

Kiinan keskiosassa sijaitseva Xi´an on noin kahdeksan miljoonan asukkaan suurkaupunki ja kasvukeskus erityisesti avaruus- ja ilmailualan tutkimuksen sekä ohjelmistoteollisuuden aloilla. Kaupunki on vanha keisarillinen pääkaupunki ja kiinalaisen sivilisaation kehto. Maailmankuulut keisari Qin Shi Huangin mausoleumin ympärillä olevat maahan haudatut terrakottasotilaat sijaitsevat noin 40 kilometriä kaupungin keskustasta itään.
 
Hanoi

Hanoi on yksi keskeistä tieteen ja tutkimuksen keskuksista Kaakkois-Aasian alueella ja sen talous on nopeassa kasvussa. Kaupunki tunnetaan myös historiallisesta keskustastaan, ranskalaisvaikutteisesta arkkitehtuurista sekä buddhalaisten pyhiinvaelluskohteen Chua Huongin kalkkikivisistä temppeleistä ja pyhätöistä Huong-vuoren lähistössä. Hanoin lähellä on myös UNESCOn maailmanperintökohde, yli tuhannesta kalkkikivisaaresta muodostuva Halonginlahden saaristo.