Finnair avaa uudet reitit Nizhny Novgorodiin, Samaraan ja Kazaniin - operaattorina Flybe

Finnair_tails_smallFinnair avaa tänä kesänä uudet suorat reittilennot Nizhny Novgorodiin, Samaraan ja Kazaniin Venäjällä. Reitit operoi Flybe Finland Embraer 190 -koneilla.

Lennot Nizhny Novgorodiin (GOJ) alkavat 25. heinäkuuta, Samaran Kurumotšin (KUF) kansainväliselle lentoasemalle 7. elokuuta ja Kazaniin (KZN) 18. elokuuta 2014. Lennot operoidaan kolme kertaa viikossa. Lennoilta on hyvät yhteydet Finnairin Euroopan-kohteisiin.

Suomi ja Venäjä sopivat lentoliikenteen asteittaisesta vapautumisesta maiden välillä helmikuussa 2014. Tuolloin avattiin liikennöintioikeudet Helsingistä Venäjälle Kazaniin, Nizhny Novgorodiin ja Samaraan. Suomalaiset lentoyhtiöt voivat alkaa lentää näihin kohteisiin ilman rajoituksia ja lisävaatimuksia.

Neuvotteluissa sovittiin myös uusista Aasian ylilentokohteista ja lento-oikeuksista sekä matkustaja- että rahtiliikenteeseen. Mukana neuvotteluissa oli mm. Trans-Siperian -reitistön kohteiksi lisättävät Kiinan Chengdu ja Japanin Fukuoka.


Uudet kohteet lisäävät tarjontaa Venäjälle

Historiallinen Nizhny Novgorod on yksi Venäjän suurimmista kaupungeista - kaupungissa asuu 1.2 miljoonaa asukasta - ja kasvava IT-alan keskus sekä tärkeä hallinnollinen keskus.

Samara on Samaran alueen pääkaupunki ja eteläisen Venäjän teollisuuskaupunki, jossa asuu 1.1 miljoonaa asukasta.

Tatarstanin tasavallan pääkaupunki Kazanissa asuu 1.1 miljoonaa asukasta. Kaupunki on suuri teollisuuden, kaupan, liikenteen ja kulttuurin keskus sekä tärkeä keskus tataarikulttuurille.

Aikataulut:

reitti lähtö saapuminen(paikallista aikaa)     lennon kesto
Helsinki-Nizhny Novgorod(ma, ke, pe)     23:55     03:05 (seuraava päivä)     2 h 10 min
Nizhny Novgorod-Helsinki(ti, to, la) 04:55 06:10        2 h 15 min

 

Helsinki-Samara (ti, to, su)                         23:40      03:15 (seuraava päivä)                   2 h 40 min
Samara-Helsinki (ma, ke, pe) 04:05 06:00 2 h 55 min

 

Helsinki-Kazan (ma, ke, pe)                        23:55     03:25 (seuraava päivä)                  2 h 30 min
Kazan-Helsinki (ti, to, la) 04:25 06:05 2 h 40 min

 

Kolmen uuden kohteen lisäksi Finnair lentää Venäjällä kahdesti päivässä Pietariin, yhdeksän kertaa viikossa Moskovan Sheremetyevon lentokentälle ja neljä kertaa viikossa Jekaterinburgiin.

Finnair tarjoaa myös codeshare-lentoja oneworld-allianssiin kuuluvan S7 Airlinesin kanssa Moskovan Domodedovon lentoasemalle ja sieltä eteenpäin Jekaterinburgiin, Kazaniin, Novosibirskiin, Rostov-on-Doniin, Samaraan ja Ufaan.

Lue myös uutiset lentoliikennesopimusneuvotteluista: