Presidentti hyväksyi neljä tuoretta lentoliikennesopimusta

sky_sunset_3Tasavallan presidentti on hyväksynyt lentoliikennesopimukset Suomen ja Seychellien, Dominikaanisen tasavallan, Mauritiuksen sekä Sri Lankan välille. Lentoliikenne osapuolten välillä on tähän mennessä ollut vähäistä eikä säännöllistä suoraa liikennettä ole ollut. Pääosin lentoja on operoitu lomakausien aikana. Finnair lentää talvikaudella jälleen sopimuksen mukaisesti Puerto Plataan.

Sopimukset ovat luonteeltaan tavanomaisia kahdenvälisiä lentoliikennesopimuksia, joissa sovitaan miten ja millä edellytyksillä sopimusosapuolet voivat nimetä lentoyhtiöitä käyttämään sopimuksella myönnettyjä liikenneoikeuksia. Lisäksi sopimuksissa määrätään lentoyhtiöiden oikeuksista niiden harjoittaessa liikenneoikeuksia.

 Suomella ei ole ollut aikaisemmin lentoliikennesopimusta Mauritiuksen ja Seychellien kanssa. Suomen ja Mauritiuksen välinen lentoliikenne on toistaiseksi ollut verraten vähäistä. Säännöllistä suoraa lentoliikennettä Mauritiukselle ei ole ollut lukuunottamatta talvikausien aikaisia matkanjärjestäjien lomalentoja. Myös Suomen ja Seychellien välinen lentoliikenne on ollut vähäistä.

Suomen ja Dominikaanisen tasavallan välillä on toistaiseksi operoitu vain tilauslentoja erityisesti talvikaudella. Finnair aikoo aloittaa sopimuksen myötä suorat reittilennot Puerto Plataan talvikaudella 2017.

Sri Lankan ja Suomen välillä ei myöskään ole säännöllistä suoraa lentoliikennettä. Maiden välillä harjoitetaan kuitenkin code share -liikennettä. Sri Lankan kansallinen lentoyhtiö SriLankan liittyi keväällä 2014 samaan Oneworld -allianssiin Finnairin kanssa. Yhtiöt aloittivat codeshare-yhteistyön toukokuussa 2014 usean kohteen välillä. Allianssiyhteistyön johdosta turismi Euroopasta Sri Lankaan on kasvanut viime vuosina keskimäärin 6-8 prosenttia vuosittain.

Lue myös: