Finnair Cargo saa IATA:n PHARMA-sertifioinnin ensimmäisten lentoyhtiöiden joukossa

MD11F_1Finnair Cargo on mukana Brysselin lentokentän ja IATA:n Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Handling programme (CEIV Pharma) -sertifiointiohjelmassa. Ohjelman myötä Finnair saa IATA:n Pharma-sertifioinnin vuoden 2015 alkupuolella yhtenä kahdesta ensimmäisestä lentoyhtiöstä maailmassa.

Lääketeollisuudentuotteet, kuten rokotteet ja biotech-lääkkeet, kuuluvat herkimmin pilaantuvien lentorahtina kuljettavien tuotteiden joukkoon. On tärkeää turvata niiden kuljetus tarkkojen lämpötilavaatimusten mukaisesti.

juha_jarvinen_finnaircargo”Lääketeollisuuden tuotteet ovat yksi lentorahtimarkkinoiden nopeiten kasvavista tuotesegmenteistä, joten haluamme olla niiden kuljetusten osalta kehityksen kärjessä”, sanoo Finnair Cargon toimitusjohtaja Juha Järvinen.

Lääketeollisuuden tuotteiden lähettäjille lähtökentän, välilaskukentän ja kuljettavan lentoyhtiön sertifiointi on tärkeää riskien minimoinnin ja reittihyväksynnän näkökulmasta.

“Finnair Cargo perusti toisen rahtikeskuksensa Brysseliin huhtikuussa 2013. Lääketuotteiden kuljetusprosesseihin liittyvä kehitystyö on luonnollinen seuraava askel yhteistyössämme. Meillä on kunnia olla toinen kahdesta ensimmäisestä lentoyhtiöstä, jotka osallistuvat IATA:n sertifiointiohjelmaan”, Järvinen jatkaa.

Lue myös: