Finnair ja Juneyao Air perustavat yhteisyrityksen Helsinki-Shanghai -reitille - aiesopimus solmittu

Juneyao_FinnairFinnair ja Shanghaissa toimiva Juneyao Air ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen syventääkseen yhteistyötään Kiinan ja Euroopan välisillä lentoreiteillään. Yhteistyön aloittaminen edellyttää vielä asianmukaiset viranomishyväksynnät.

Finnairin ja Juneyao Airin aiesopimuksen tavoitteena on perustaa joint venture -yhteisyritys Helsinki - Shanghai -reitille. Sen avulla Finnair ja Juneyao Air kertovat voivansa tarjota liikematka- ja vapaa-ajan asiakkailleen laajempia kohde-, aikataulu- ja hinnoitteluvaihtoehtoja sekä saumattoman matkustuskokemuksen molempien lentoyhtiöiden pääkenttien kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalla (HEL) ja Pudongin kansainvälisellä lentoasemalla (PVG).

”Huolimatta tästä lentoliikenteelle erittäin haastavasta ajasta olemme erittäin sitoutuneita Kiinan markkinaan. Tästä yhtenä esimerkkinä on yhteistyömme Juneyao Airin kanssa. Olemme nyt ottamassa tärkeää askelta syventääksemme viime vuonna alkanutta yhteistyötämme. Se palvelee entistä paremmin asiakkaitamme. Yhteistyö luo myös pohjaa tulevaisuuden kasvulle sitten, kun lentoliikennemarkkinat alkavat jälleen normalisoitua ”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orver.

”Lentoliikenne on nyt vaikeassa tilanteessa. Uskomme kuitenkin edelleen vahvasti Kiinan ja Euroopan markkinoihin sekä kumppanuuteemme Finnairin kanssa. Olemme aiemmassa yhteistyössämme Finnairin kanssa saavuttaneet luotettavan ja molempia osapuolia hyödyttävän kumppanuuden ja jaamme yhteiset visiot ja arvot. Kumppanuuden laajentaminen antaa meille mahdollisuuden kehittää yhteistyötämme edelleen: Voimme tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempia palveluja sekä laajemman kohdevalikoiman”, sanoo Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji.

Juneyao_gate Juneyao Air avasi lentoreitin Shanghaista Helsinkiin heinäkuussa 2019, mistä lähtien Finnair ja Juneyao Air ovat jakaneet lentokoodinsa toistensa Helsinki-Shanghai-reiteille ja valituille reiteille Helsingistä Eurooppaan ja Shanghaista muualle Kiinaan.

Juneyao Air lentää normaalioloissa Helsinki-Shanghai -reitillä päivittäin ympäri vuoden Boeing 787-9 Dreamlinerilla. Tällä hetkellä lentoja on kerran viikossa. Normaalisti myös Finnair lentää Helsinki-Shanghai -reittiä päivittäin. Nyt Finnair ei lennä näiden kohteiden välillä lainkaan matkustajia.

Juneyao Airin oli määrä aloittaa keväällä 2020 lennot Helsinki-Vantaalta myös Manchesteriin, Dubliniin ja Reykjavikiin.

Kanta-asiakasohjelmien osalta osapuolten väliset järjestelyt Finnair Plus ja Juneyao Air Club kanssa toteutettiin elokuussa 2019. Sen avulla asiakkaat voivat ansaita ja lunastaa lentopisteitä molempien kumppaneiden koko verkostossa.

Yhteisyrityshankkeen toteutuessa, se mahdollistaa lentokoodien jakamisen merkittävän laajentamisen molempien kumppaneiden verkostoissa, etenkin Shanghain Pudongin ja Helsinki-Vantaan lentoasemien jatkoyhteyksien osalta sekä kanta-asiakkaiden entistä paremman palvelun.

Finnair on tehnyt merkittäviä toimia yhteistyön osalta myös China Southern Airlinesin kanssa. Toukokuussa 2019 alkanut osapuolten välinen codeshare-sopimus mahdollistaa jatkoyhteydet lentokonemäärältään Kiinan suurimman lentoyhtiön lennoille Guangzhousta.

Päivitys klo 14.20: Lisätty tieto Juneyao Airin yhdestä viikkovuorosta.

Lue myös: