Finnair ja Widerøe yhteistyöhön - Suorat lennot Helsingistä Bergeniin ja Tromssaan

A321ER_10Finnair jatkaa reittiverkostonsa laajentamista ja avaa suorat reitit Norjan Bergeniin ja Tromssaan toukokuussa 2018 yhteistyössä norjalaisen alueellisen lentoyhtiön Widerøen kanssa. Finnair vastaa lentojen myynnistä ja markkinoinnista, ja lennot operoidaan Widerøen Embraer 190 E2-lentokoneella ja miehistöllä.

Lennot Bergenin ja Helsingin välillä lennetään kuudesti viikossa, ja ne täydentävät Finnairin nykyistä yhteyttä Bergeniin Tukholman kautta. Seitsemän vuoren ympäröimä Bergen Atlantin rannikolla on Norjan toiseksi suurin kaupunki ja tunnettu vuonomaisemistaan.

Lennot Tromssan ja Helsingin välillä lennetään kerran viikossa. Tromssa sijaitsee 350 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen, ja se tunnetaan kauniista arktisesta luonnosta, revontulista ja monipuolisista luontoaktiviteeteista. Sekä Bergen että Tromssa ovat Norjan rannikkoa pitkin kulkevan suositun Hurtigruten-risteilyreitin varrella.

“Bergen ja Tromssa kiinnostavat aasialaisia asiakkaitamme ja täydentävät suomalaista kohdevalikoimaamme – Pohjola ylipäänsä vetää nyt hyvin”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

”Uskon myös, että nämä kohteet kiinnostavat suomalaisia asiakkaitammekin.”

Widerøe on Embraer E-Jet E190-E2 -koneiden avausasiakas ja saa ensimmäisen koneensa maaliskuussa 2018. Yhtiön uusiin E190-E2 -koneisiin asennetaan 114 paikkainen yhden luokan matkustamo. Kaikkiaan Widerøe on vahvistanut tilaukset kolmesta koneesta, joiden lisäksi sillä on optiot 12 koneesen.

Lue myös: