Finnair jatkoi Madridin lentojen ulkoistamista - myös Barcelonan lennot Iberian operointiin

Iberia_Finnair(Päivittynyt klo. 13.00) Finnair ilmoitti 15. tammikuuta 2020 vuokranneensa Iberialta toisenkin Airbus A321-koneen paikkaamaan yhtiön omaa väliaikaiseksi kuvattua konevajetta. Iberia lentää Finnairin Madridin ja Barcelonan lentoja nyt seuraavan kolmen vuoden ajan. Aiempi sopimus Iberian kanssa kattoi Madridin lennot noin vuoden ajaksi.

Finnair vuokrasi oneworld-kumppaniltaan Iberialta  Airbus A321 -lentokoneen paikkaamaan liikenteen kasvun aiheuttamaa väliaikaista lentokonevajetta. Kyseessä on siten jo toinen Iberialta vuokrattu koneyksilö. Niillä Iberia lentää Finnairin lennot AY1654/3 (Barcelona) ja AY1662/1 (Madrid) kesäaikataulun alkaessa 29. maaliskuuta 2020. Sopimus lennoista jatkuu aina 30. maaliskuuta 2023 saakka.

Iberia on lentänyt A321 -koneella Finnairin Madridin reittiä 1. huhtikuuta 2019 lähtien. Tuolloin kyseessä oli vuoden mittainen sopimus, joka nyt siis jatkuu ja laajenee koskemaan myös Barcelonan reittiä ainakin yllä olevien lennonnumeroiden osalta.

EC-JLI_060816Iberian operoimilla Madridin ja Barcelonan -lennoilla on Iberian ohjaamomiehistö ja Finnairin matkustamohenkilöstö. Lennoilla noudatetaan Finnairin palvelukonseptia.

Finnair on aiemmin käyttänyt myös kaukolennoillaan Iberian -laajarunkokonetta. Nykyisin Finnairin kotimaan ja Euroopan lentoja operoivat omien koneiden lisäksi DAT/DOT ja Iberia. Ainakin osaan ulkoisista operaattoreista on syynä yhtiön väliaikainen lentokonevaje.

Lentoja operoiva yhtiö näkyy ostettaessa lippua. Mikäli operaattori vaihtuu ilmoittaa Finnair asiasta matkustajilleen. Mikäli matkustaja haluaa operaattorivaihdoksen seurauksena  muuttaa varausta tai perua sen kokonaan tulee olla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun.

Vuokrakoneiden käytöllä Finnair voi käyttää omia koneitaan kasvun tarpeisiin olemassa olevilla tai kokonaan uusilla reiteillä.

Finnair suunnittelee kapearunkolaivastouudistusta eikä uusia koneita ei ole vielä tilattu. Tammikuussa 2017 yhtiö kertoi, että kapearunkolaivastosuunnitelman odotettiin valmistuvan kevään 2017 aikana. Hanke on siis lykkääntynyt ja eikä päätöksiä tehty vielä vuoden 2019 aikanakaan.

Marraskuussa 2019 Finnair arvioi, että kapearunkolaivaston uudistuksessa olisi kyseessä noin 3,5-4 miljardin euron investointi. Päätöksiä sen osalta ollaan tekemässä vuoteen 2025 mennessä päättyvällä strategiakaudella.

Päivitys kello 12.00: Tarkennettu kyseessä olevan nyt toisen vuokrakoneen hankinta Iberialta.
Päivitys kello 13.00: Lisätty tieto BCN:n lentojen siirtymisestä Iberialle 29.3.2020 alkaen.