Finnair karsii lentoja lokakuulta lähes kaikilta reiteiltä - kriittiset kotimaan yhteydet säilyvät

Finnair_airbusA32s_tails(Päivittynyt klo 21.50) Finnair karsii lentojaan lokakuulta, sillä lentomatkustuksen kysyntä on koronapandemian kehityksen ja matkustusrajoitusten vuoksi elpynyt hitaasti. Yhtiön mukaan aiemmin julkaistua liikenneohjelmaa ole mahdollista toteuttaa lentojen vähäisen kysynnän vuoksi.

Finnair karsii lokakuun liikenneohjelmastaan lentoja lähes kaikilta reiteiltä ja lentää lokakuussa keskimäärin 70-80 lentoa päivässä aiemmin suunnitellun noin kahdensadan päivittäisen lennon sijaan. Aiemmin liikenteen palauttamissuunnitelman mukaan Finnair olisi operoinut loppuvuodesta jopa 70 prosenttia normaalista liikenteestään.

Päivitetty liikenneohjelma näkyy Finnairin varauskoneessa finnair.fi-sivustolla ja matkatoimistojen käyttämissä varausjärjestelmissä.  

Finnair viestii perutuista lennoista suoraan asiakkaille, joilla on varaus ko. lennoille ja tarjoaa heille mahdollisuuksien mukaan korvaavan lennon. Asiakkaat voivat myös valita lipun hinnan takaisinmaksun, jos tarjottu lento ei sovi heille.  

”Haluamme säilyttää Suomelle kriittiset yhteydet Euroopan keskuksiin ja tärkeimpiin Aasian kohteisiimme, sillä yritykset tarvitsevat lentoyhteyksiä työmatkustukseen. Matkustusrajoitusten vuoksi emme kuitenkaan voi tarjota lentoja aiemmin julkaistussa laajuudessa, sillä rajoitukset vaikuttavat suoraan lentojen kysyntään”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.


Lentovuoroja leikataan - tarjolla 42 kohdetta Euroopassa ja Aasiassa

Finnair lentää lokakuussa yhteensä 42 kohteeseen Euroopassa ja Aasiassa. Viikkovuoroja kuitenkin karsitaan lähes kaikilta reiteiltä.

Kotimaassa Finnair jatkaa edelleen lentoja Ouluun 33 viikkovuorolla ja Rovaniemelle 28 viikkovuorolla. Lokakuussa Kittilään ja Ivaloon on molempiin tarjolla kahdeksan viikkovuoroa ja Kuusamon yhdeksän. Näihin kohteiseen on siis tullut viikoittainen lisälento.

Kuopion osalta leikataan lentoja reilusti, kun viikkovuorot vähenevät lokakuulle suunnitellusta 28:sta seitsemään eli samaan kuin syyskuussa. Maarianhaminan lentojen määrä vähenee suunnitellusta seitsemästä neljään eli lentoja on yksi viikkovuoro vähemmän kuin syyskuussa. Vaasan osalta vuorot vähenevät lokakuulle suunnitellusta 14:sta kolmeen. Syyskuussa Vaasaan lennettiin viidesti viikossa.

Kotimaassa Turun ja Tampereen reittejä ei lennetä lokakuussa lainkaan.

Aiemmin lokakuussa aloitettavaksi suunniteltuja lentoja muun muassa Bergeniin, Barcelonaan, Madridiin, Pietariin ja Stuttgartiin ei päästä aloittamaan.  

 Kaukolennot keskittyvät edelleen Tokioon, Souliin, Hongkongiin, ja Shanghaihin, jotka ovat myös tärkeitä rahtikohteita.  Nanjingin reittiä lennetään syys-lokakuussa. Finnair jatkaa myös pelkästään rahtia kuljettavia lentoja New Yorkiin ja Singaporeen.  

Finnair päivittää liikenneohjelmaansa joustavasti kysyntätilanteen eläessä. Vuoden 2019 lokakuussa Finnair lensi noin 350 lentoa päivässä ja kohteita oli yli 100 Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.   

Päivitys kello 16.16: Täsmennetty Finnairin kotimaan lentoja sekä niiden viikkovuoroja lokakuulle.

Päivitys kello 21.50: Finnair täsmensi aiemmin ilmoittamiaan viikkovuoromääriä.

Lue myös: