Finnair kerää punnituksin tietoa matkustajien ja käsimatkatavaroiden todellisesta painosta

handluggage_1Finnair aloittaa Helsinki-Vantaan lentokentällä projektin, jossa kerätään tietoa matkustajien ja heidän käsimatkatavaroidensa keskimääräisestä painosta. Tiedot kerätään vapaaehtoisin punnituksin lähtöporteilla kierrätettävällä vaa’alla. Ensimmäinen tiedonkeruuvaihe on loka-marraskuun vaihteessa.

Projektin taustalla on halu saada ajantasaista, Finnairin omaan reittiverkostoon ja asiakasprofiiliin perustuvaa dataa matkustajien ja heidän käsimatkatavaroidensa painosta. Matkustajien ja käsimatkatavaran keskipainoja käytetään erilaisissa lentokoneen kuormaukseen ja tasapainoon liittyvissä laskelmissa.

”Tällä hetkellä käytämme laskelmissa muiden lentoyhtiöiden tavoin EASA:n standardipainoja vuodelta 2009. Haluamme nyt varmistaa, että meillä on paras mahdollinen data käytössämme tässäkin asiassa, ja siksi keräämme dataa omasta verkostostamme”, sanoo Finnairin asiakasprosessista lentokentillä vastaava Sami Suokas.

”Jokaisella lentoyhtiöllä on omanlaisensa verkosto, ja esimerkiksi liike- ja vapaa-ajanmatkustajilla käsimatkatavaran määrä on erilainen."

Finnairin koneidensa painolaskelmissa nyt käyttämät standardipainot ovat miehille 88 kiloa, naisille 70 kiloa ja lapsille 35 kiloa.

Nyt käynnistyvässä projektissa kerätään ensin tiedot noin 150 asiakkaan ja heidän käsimatkatavaransa keskipainosta portilta toiselle kierrätettävällä vaa’alla. Sen jälkeen voidaan arvioida lopulliseen datankeruuseen loppuvuonna 2017 ja keväällä 2018 tarvittavien punnitusten määrä.

Punnitukset tehdään lähtöportilla, ja ainoastaan asiaa hoitava asiakaspalvelija näkee punnitustuloksen. Asiakkaasta kirjataan tietokantaan asiakkaan ja matkatavaran yhteispaino, asiakkaan ikä, sukupuoli, matkan tarkoitus, matkustusluokka ja ruumassa kuljetettavat matkatavat.

Päivittynyt 15.20: lisätty nykyiset standardipainot.