Finnair lentää kohti joulua poron kuva Airbus A350 -koneen takarungossa

finnair_joulu_2017Finnairilla on pitkästä aikaa käytössä jouluteemainen matkustajakoneen erikoisväritys. Airbus A350 XWB -koneen (OH-LWD) kyljessä komeilee poron pää sekä kansainvälinen toivotus Happy Holidays. Yhtiöllä on pitkät perinteet erilaisista jouluaiheisista erikoismaalauksista.

A321_santa_logo_FinnairFinnair julkisti tänään 1. marraskuuta Facebookissa kuvan Airbus-koneen special liverystä (otsikkokuvassa). OH-LWD lähti vielä tänään reittilennolle kohti Tokiota. Yhtiö vihjaa Twitterissä, että kyseessä on vasta ensimmäinen tämän teeman saava kone.

Viimeksi erikoisväritys nähtiin vuonna 2014. Silloin kahdessa Airbus A321 Sharklet -koneessa oli Joulupukin kuva takarungossa (kuva yllä).

Finnairilla on vuosien varrella ollut useita näyttäviä Joulupukki-teemaisia koneita yhtiön edellisessä liveryssä. Erityisesti mieleen ovat jääneet McDonnell Douglas MD-11 -koneiden näyttävät väritykset (kuvassa alla). Myös Airbus-laajarunkokoneissa Joulupukkia on nähty vuonna 2006, kun Airbus A340 (OH-LQA) oli teipattu samoin kuin MD-11.

MD11_Santa_FinnairHauskan yksinkertainen jouluteema oli taannoin 90-luvun alussa Finnair-konserniin kuuluneen Finnaviationin Saab 340 -potkuriturbiinikoneessa. Yhtiön normaaliinkin maalaukseen kuului poron siluetti sivuperäsimessä.

Joulun alla 1991 ainakin OH-FAE Saabin poro sai punaisen Petteri Punakuonon nenän (Katso kuva: Airliners.net).

Samaten Finnaviationin Saabissa on 90-luvulla ollut myös koko OH-FAH -koneen rungon mittainen näyttävä Joulupukki ja reki -maalaus (Katso kuva: FAP). T.T.

Lue myös: