Finnair lentää New Yorkiin Airbus A350 XWB -koneella

OH-LWCFinnair lentää New Yorkin reittiään Airbus A350 XWB -koneella 12.-20. tammikuuta. Viimeksi kohteeseen on operoitu 7.-11. tammikuuta portugalilaisen Hiflyn A340-500 -koneella. Ensimmäinen aikataulun mukainen A350 XWB -lento AY5 New Yorkiin tehtiin 12. tammikuuta. Koneena oli OH-LWA.

Qatar Airways on jo ehtinyt joulukuun alussa käydä New Yorkin JFK-kentällä A350 XWB -koneellaan. Kyseessä ei ollut kuitenkaan aikataulun mukainen lento vaan pikemminkin tulevaan reittiavaukseen liittyvä pr-tempaus. Paluulento viivästyi, koska kone teki keskeytetyn lentoonlähdön.

Vaikka Finnairin A350 XWB lentää nykkiläisenä nyt vain viikon verran, kyseessä on ensimmäinen konetyypin aikataulun mukainen reittilento kohteeseen.

Finnair on viime aikoina joutunut turvautumaan wet lease -vuokrattuihin koneisiin. Hiflyn ohella on käytetty niin ikään portugalilaista Euro Atlantic Airwaysiä. Atlantin ylittävällä New Yorkin reitillä ei ole samanlaisia rajoituksia koneen rekisteröintimaan suhteen kuin Finnairin Aasiaan suuntautuvilla reiteillä.

Vuokrakalustoon on jouduttu turvautumaan, koska A350 XWB -koneiden toimitukset ovat myöhässä. Tänään Airbusin tiedotustilaisuudessa varmistettiin, että tämä on johtunut matkustamoon asennettavien komponenttien kuten wc-elementtien toimitusviiveistä. T.T.

Finnairin ensimmäinen A350 XWB -lento New Yorkiin: FlightRadar24

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: