Finnair lisää kotimaanlentoja asteittain heinäkuusta alkaen - lento-ohjelma päivittyy kuukausittain

A321ER_10Lentoliikenne elpyy asteittain ja Finnair lisää liikenneohjelmaansa lentoja odotetusti heinäkuusta alkaen. Liikenneohjelmaa päivitetään kuukausittain kysynnän kehityksen mukaisesti. Lentoja ei tässä vaiheessa ole luvassa vielä kaikkiin kohteisiin. 

Finnair on huhti-toukokuussa lentänyt kotimaassa Maarianhaminaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle yhteensä 21-33 vuoroa viikossa. Heinäkuusta alkaen lentoja ja kohteita lisätään: Finnair lentää heinäkuussa kotimaassa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle, Turkuun ja Vaasaan. Elokuussa alkavat lennot Ivaloon ja Kittilään ja syyskuussa lennot Kuusamoon ja Tampereelle.

”Odotamme lentoliikenteen elpyvän vähitellen”, sanoo Finnairin myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen.

”Kotimaan liikenteessä oli huhtikuussa 2 400 matkustajaa ja matkustajakäyttöaste oli 21,9 %. Toukokuussa meillä on ollut kotimaan reiteillä tähän mennessä 1 800 matkustajaa. Matkustajamäärät ovat siis vielä todella pieniä, mutta uskomme kysynnän asteittain lisääntyvän, kun matkustusrajoituksia eri maissa vähitellen poistetaan tai lievennetään. Kotimaankin lentojen kysyntään tällä on suuri merkitys, sillä merkittävä osa kotimaan matkustajista jatkaa Helsinki-Vantaalta eteenpäin. Siksi toivomme kansainvälisten lentomarkkinoiden asteittain avautuvan", jatkaa Turtiainen.

Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei lennetä vielä kesän 2020 aikana. Talvikautta 2020/2021 koskevat päätökset tehdään näiden kohteiden osalta myöhemmin, kun nähdään, miten lentoliikenteen yleinen kysyntä kehittyy.

”Toivoimme, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa nämä kaupungit ymmärtävät päätöksen perusteet”, sanoo Mikko Turtiainen. ”Ymmärrämme hyvin lentoyhteyksien merkityksen alueiden elinkeinoelämälle, mutta näiden reittien täyttöasteet ovat jo ennestään olleet alhaisia, ja kysyntä on nyt koronatilanteen johdosta normaaliakin pienempää.”

”Kesän aikana saamme paremman näkyvyyden kysynnän elpymiseen ja painottumiseen verkostossamme, joten arvioimme Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan talvikauden lentoja elokuussa,” Turtiainen jatkaa.

Finnair tarkastelee liikenneohjelmaa kuukausittain, ja sillä on valmius lisätä lentoja kysyntätilanteen eläessä. Liikenneohjelmassa huomioidaan myös mahdolliset muutokset matkustusrajoituksissa.