Finnair nostaa Twitter-näkyvyyttään - yhtiön ylin johtokin twiittaa

finnair_johto_twitterFinnair on pitkään ollut aktiivinen mikroviestipalvelu Twitterissä niin tiedottajana kuin asiakkaidensa auttajana. Yhtiön tavoitteena on nousta maailman twiittavimmaksi lentoyhtiöksi - toistaiseksi näyttää hyvältä. Perjantaina 21. helmikuuta yhtiön ylintä johtoa oli perehtymässä Twitteriin. Palvelussa aktivoitui myös toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Twitterissä sanottava on tiivistettävä 140 kirjaimeen. Tämä saattaa vaikuttaa vähältä, etenkin kun @-osoiteviittaukset syövät merkkien lukumäärää. Suosio on kuitenkin kovassa nousussa ja myös lentoyhtiöt ovat löytäneet palvelun edut.

vauramo_twitter_finnairKun maailmalla jotain tapahtuu, nykyisin Twitter reagoi nopeimmin. Tämä pätee myös ilmailualaan. Siksi lentoyhtiöiden on tärkeää olla koko ajan läsnä ja myös reagoida välittömästi viesteihin.

Finnairilla on useita tilejä suomeksi ja englanniksi. @Finnair ja @FinnairSuomi ja etenkin @FinnairNews ovat lähinnä tiedottamiseen keskittyviä, mutta myös asiakkaita opastavia.

@FinnairHelps auttaa asiakkaita heidän kysymyksissään ja mahdollisissa ongelmissaan. Yksityisviesteillä selvitetään lentojen tietoja. Lisäksi yhtiön edustuksilla ulkomailla on omia tilejään.

Perjantaina Finnairin ylimmälle johdolle järjestettiin perehtyminen Twitteriin yhtiön sosiaalisen median päällikön Aku Varamäen @akuvaramaki opastamana.

Tutustumisen seurauksena toimitusjohtaja Pekka Vauramo @PekkaVau (ruutukaappaus yllä), talousjohtaja Erno Hilden @ErnoHilden ja viestintäjohtaja Arja Suominen @ArjaSuominen aktivoituivat palvelussa.

Lentoposti.fi on Twitterissä osoitteessa @Lentopostifi. ++