Finnair palauttaa lennonaikaista tarjoilua - Helsinki-Vantaan lounge-tiloja avataan

A321ER_14Finnair on tehnyt kevään aikana lukuisia muutoksia palveluihinsa lentoasemalla ja lennon aikana suojatakseen niin asiakkaiden kuin henkilöstön terveyttä lentoasemalla ja lennoilla. Nyt lentoliikenteen vähitellen elpyessä, Finnair lisää palveluaan avaamalla Finnair Loungen Schengen-alueella sekä laajentamalla lennonaikaista tarjoilua. Käsimatkatavaran määrässä on poikkeuksellisia rajoituksia.

 

“Lentomatkustaminen voi tuntua erilaiselta kuin ennen, kun palveluissa on muutoksia ja voimassa on uudenlaisia käytäntöjä, kuten maskin pakollinen käyttäminen lennoillamme. Iloitsemme kuitenkin siitä, että voimme palauttaa joitakin tuttuja elementtejä asiakkaidemme lentomatkaan pitäen edelleen hyvää huolta hygieniasta ja asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuudesta”, sanoo  Finnairin asiakaskokemuksesta lentoasemilla vastaava Karim Al-Soufi.

 Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-puolen Finnair Lounge avautuu asiakkaille 1.7.2020. Lounge on avoinna kello 6-10 ja klo 14-20 rajoitetulla tarjoiluvalikoimalla. Asiakkaat, jotka ovat lähdössä matkalle lentoaseman non-Schengen-puolelta ja ovat oikeutettuja lounge-sisäänpääsyyn, voivat käyttää Schengen-puolen loungea. Finnairin lounget lentoaseman non-Schengen-puolella ovat edelleen suljettuina.

 Lennon aikainen tarjoilu laajenee heinä-elokuussa

Heinä-elokuussa kotimaassa ja Euroopan lyhyimmillä reiteillä, kuten Tukholman Arlandaan, tarjoilemme economy-luokassa kahvia ja teetä, mehua ja vettä, ja pidemmillä Euroopan lennoilla lisäksi keksin tai juustoleivän, reitin pituudesta riippuen. Kaukolennoilla tarjoilumme palaa lähemmäksi tavanomaista sekä economy- että business -luokissa. Erikoisaterioiden ja alkoholijuomien valikoima on kuitenkin edelleen rajattu.

Kotimaan lennoilla Finnair tarjoaa asiakkailleen maksutta kahvia, teetä, mehua ja vettä. Euroopan lennoilla palvelu vaihtelee kohteittain ja kaukoliikenteen osalta tarjoilu on edelleen yksinkertaistettua.

Lennoilla Tukholman Arlandaan, Pietariin ja Riikaan Finnair tarjoaa businessluokassa normaalisti voileivän ja juomia. Erikoisruokavalioon sopivia vaihtoehtoja on tarjolla rajoitetusti. Economyluokassa tarjolla on maksutta kahvia, teetä, mehua ja vettä.

mustikkamehu_1Lennoilla Kööpenhaminaan, Göteborgiin, Osloon, Moskovaan, Berliiniin, Hampuriin, Varsovaan ja Vilnaan tarjotaan businessluokassa juomia ja lämmin ateria yhdellä pääruokavaihtoehdolla. Erikoisruokavalioon sopivia vaihtoehtoja on tarjolla rajoitetusti. Economyluokassa tarjolla on maksutta kahvia, teetä, mehua ja vettä sekä välipalakeksi.

Lennoilla Edinburgiin, Dublinin, Manchesteriin, Lontooseen, Madrididiin, Barcelonaan, Malagaan, Roomaan, Prahaan, Brysseliin, Budapestiin, Düsseldorfiin, Frankfurtiin, Münchenin, Wieniin, Pariisiin, Geneveen ja Zürichiin tarjotaan businessluokassa juomia ja lämpimän aterian yhdellä pääruokavaihtoehdolla. Erikoisruokavalioon sopivia vaihtoehtoja on tarjolla rajoitetusti. Economyluokassa tarjotaan maksutta kahvia, teetä, mehua ja vettä sekä juustovoileivän.

Lennoilla Splitiin, Heraklioniin, Rodokselle, Palma de Mallorcaan, Dubrovnikiin, Alanyaan ja Kreetalle tarjolla on maksutta kahvia, teetä, mehua ja vettä sekä juustovoileipä. Lennoilla ei ole  erikoisruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja eikä lennoille voida toimittaa ennakkoon tilattuja aterioita.

Mannertenvälisillä lennoilla Finnair tarjoaa businessluokassa ensimmäisen tarjoilun yhteydessä yksinkertaistetun kolmen ruokalajin aterian. Ruokavaihtoehtoja on rajallisesti. Ruokaa ei voi valita ennakkoon Finnairin verkkopalvelun kautta. Lisäksi tarjotaan lämmin aamiainen tai kevyt ateria reitistäsi riippuen. Juomavalikoima on normaali, mutta erikoisruokavalioon sopivia vaihtoehtoja on tarjolla rajoitetusti.

Economyluokassa  tarjolla on ensimmäisen tarjoilun yhteydessä lämmin ateria yhdellä pääruokavaihtoehdolla. Lisäksi lennoilla tarjotaan aamiainen, kevyt aterian tai voileipä reitistäsi riippuen. Juomavalikoima on rajoitettu. Erikoisruokavalioon sopivia vaihtoehtoja on tarjolla rajoitetusti.


Uusi puhdistuspakkaus asiakkaille

Finnair_siivouskittiFinnairille matkustajien terveys ja turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.  Lentokoneiden siivousta on tehostettu ja lennoilla on jaettu puhdistuspyyhkeitä. Heinäkuun alkupuolelta alkaen matkustajille jaetaan henkilökohtainen Clean kit –pakkaus, joka sisältää puhdistuspyyhkeen, infosivun ja Kyrön käsidesiä.

 Kestävästi ja vastuullisesti tuotettu Clean kit on kuvitettu suomalaisen taiteilijan Reeta Ekin taiteella. Paperituotteet on valmistettu kestävästä suomalaisesta metsäkuidusta, ja puhdistuspyyhkeen ja käsidesin on toimittanut Kyrön tislaamo, joka tunnetaan palkitusta ginistä. Kyrö alkoi valmistamaan käsidesiä terveydenhuollon tarpeisiin pandemian alkaessa.

 Lennon aikana on edelleen pakollista käyttää suu-nenäsuojusta. Suojaimen voi ottaa pois ruokailun ajaksi. Suosittelemme, että asiakkaat hankkivat itselleen sopivat maskit hyvissä ajoin ennen matkaa ja varaavat niitä tarpeeksi mukaan.

 

Käsimatkatavaran koon väliaikainen pienennys

handluggage_1Finnair muuttaa väliaikaisesti käsimatkatavaran sallittua kokoa. Käsimatkatavaran uudet mitat ovat 55x40x23cm (vanha mitta 56x45x25cm). Economy-luokassa mukana voi olla yksi käsimatkavara ja pieni henkilökohtainen tavara, jonka mitat ovat 40x30x15cm. 

Käsimatkatavaran ja henkilökohtaisen tavaran yhteispaino voi olla enintään 8 kg. Business-luokassa voi olla mukana kaksi käsimatkatavaraa ja yksi henkilökohtainen tavara, kuten käsilaukku, kokonaispainon ollessa enintään 10 kg.