Finnair palkkaa Suomeen japanin kielen ja kulttuurin osaavaa matkustamohenkilökuntaa

A321ER_10Finnair on avannut haun Suomeen sijoitettavalle matkustamohenkilökunnalle, joka osaa japanin kieltä sekä taitaa maan kulttuurin. Aiemmin Finnairin japanilainen henkilökunta on ollut sijoitettuna paikallisesti kohteisiin ulkomailla. Finnair ilmoitti toukokuussa 2017, ettei matkustamohenkilökunnalta vaadita enää suomenkielen taitoa. Uusi ryhmä lentäisi Japaniin mutta myös Finnairin Euroopan kohteisiin.

Finnairin hakema uusi matkustamohenkilökuntaryhmä lentäisi pääsääntöisesti reittiä Helsingistä Nagoyaan. Nykyisin Finnairilla on oma ryhmä japanilaista matkustamohenkilökuntaa Nagoyassa. Kyseistä japaninkieltä ja kulttuuria taitavaa ryhmää käytettäisiin ainakin myös kausireiteillä Japaniin. Tälläinen reitti on esimerkiksi Finnairin lento Fukuokaan.

Edellisten lisäksi Finnair aikoo käyttää nyt haettavaa matkustamohenkilökuntaryhmää myös Euroopan lennoilla, jotka ovat japanilaisturistien suosiossa. Finnairin Euroopan lennoilla on jo nykyisin ulkomaista matkustamohenkilökuntaa mm. Barcelonan ja Madridin reiteillä. Kaukoreiteillä on ollut ulkomaailaista työvoimaa myös jo pitkään. Matkustamomiehistö on täysin ulkomaalainen lennoille Singaporeen ja Hongkongiin.

Ensimmäinen japaniosaajien ryhmän kurssituksen on määrä alkaa maaliskuussa 2018. Nyt käynnissä oleva hakuaika päättyy itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2017. Finnair hakee pääasiallisesti pysyvään työsuhteeseen mutta tarjolla on myös osa-aikamalleja.

Pääsyvaatimuksena on sujuva englannin ja japanin kielen taito.Muu kielitaito katsotaan eduksi. Kielitaidon lisäksi vaaditaan myös erinomaista Japanin kulttuurin ymmärtämistä.

Muita perustason vaatimuksia ovat toisen asteen koulutus, kokemus asiakaspalvelutehtävistä sekä kyky ymmärtää ja noudattaa ohjeita. Fysiologisten vaatimusten mukaan minimipituus on 160cm, normaali värinäkö ja kaukonäkö 0.7 tai parempi sekä normaali kuulo ja kyky uida minimissään 50 metrin matka. Hakijan on oltava perusterve läpäistäkseen EASA:n ja Finnairin matkustamohenkilökunnan minimivaatimukset. Näkyvät tatuoinnit, lävistykset tai hammaskorut eivät ole sallittuja.

Hakuprosessi on monivaiheinen ja se suoritetaan Helsingissä ja/tai Tokiossa. Arviointia tehdään tammikuun 2018 alkupuolella. Hyväksytyst hakijat käyvät kahdeksanviikkoisen peruskussin, jolta ei makseta palkkaa. Kurssin hyväksytty läpäisy on vaatimus työllistymiselle. Finnair tukee järjestelyissä mm. työluvan hankkimiseksi mutta mahdolliset muuttokustannukset jäävät jokaisen omalle kontolle.

Finnair lentää Japanissa Tokioon, Osakaan ja Nagoyaan sekä kausireittiä Fukuokaan. Yhtiön odotetaan laajentavan kohdetarjontaansa Japanissa lähitulevaisuudessa. Finnairin lisäksi Helsinki-Vantaalta Japaniin lentää myös Japan Airlines.

Lue myös: